Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης γεννήθηκε το 1901 στην Αργυρούπολη του Πόντου και το βαφτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Οι παππούδες του μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο είχαν καταφύγει εκεί ως πρόσφυγες από την πόλη Γκιουμούσχανε της Μαύρης θάλασσας.
Έμεινε από μικρός ορφανός και μάλιστα οι γονείς του πέθαναν την ίδια ημέρα. Τον μεγάλωσε η γιαγιά του, η οποία του δίδαξε την Ορθόδοξο πίστη και του χάρισε ένα εγκόλπιο της Παναγίας, το οποίο φορούσε πάντα πάνω του ως φυλακτό.
Γρήγορα φανερώθηκαν τα σημεία της κλήσεως και της χάριτος. Σε ηλικία 7 χρονών επισκέφθηκε και προσκύνησε το μοναστήρι της Παναγίας του Σουμελά στον Πόντο. Σε ηλικία μόλις 9 χρόνων, έγινε δόκιμος μοναχός. Η κουρά του σε κανονικό μοναχό έγινε στις 20 Ιουλίου το 1919 και έλαβε το όνομα Συμεών. Ήταν τότε 18 χρονών. Στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος.
Κατά τις διώξεις των Χριστιανών από το Σταλινικό καθεστώς στη Γεωργία, ο νεαρός ιεροδιάκονος συνελήφθη ως «εχθρός του λαού», υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, δημόσιες διαπομπεύσεις και βασανισμούς. Καταδικάστηκε μάλιστα σε θάνατο, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, τουφεκίστηκε, αλλά διασώθηκε θαυματουργικά.
Η πρώτη σφαίρα κτύπησε στο μεταλλικό περίβλημα της εικόνας της Παναγίας που του χάρισε η γιαγιά του και εξοστρακίστηκε, η δεύτερη τον τραυμάτισε στον αυχένα και η τρίτη στα πόδια. Όλοι οι υπόλοιποι Χριστιανοί που οδηγήθηκαν στο απόσπασμα έπεσαν νεκροί. Ο μοναχός Συμεών αφέθηκε ελεύθερος στη βάση νομοθεσίας που έλεγε ότι, όποιος δεχθεί τρεις σφαίρες και δεν αποθάνει, αφήνεται ελεύθερος.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1925 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και πνευματικός και έλαβε το όνομα Γεώργιος, ενώ το 1929 πήγε μετά από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες στο χωριό Σίψα (Ταξιάρχες) στη Δράμα, όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του.
Το 1941 κατά την Τρίτη Βουλγαρική κατοχή της Δράμας καταδικάστηκε και πάλι σε θάνατο και σώθηκε πάλι θαυματουργικά.
Αγαπούσε ιδιαίτερα τη χώρα της Γεωργίας όπου είχε γεννηθεί. Λειτουργούσε στη Γεωργιανή γλώσσα πολλές φορές, αν και στο εκκλησίασμα δεν είχε Γεωργιανούς και πριν την κοίμηση του ζήτησε να τον ενταφιάσουν μαζί με τα γεωργιανά εκκλησιαστικά του βιβλία.
Ο Γέροντας πέθανε στις 4 Νοεμβρίου 1959 σε ηλικία μόλις 58 χρονών. Την ημέρα της κηδείας χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα παρακολούθησε την εξόδιο ακολουθία.
Η αγιοκατάταξη του έγινε το 2008 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Δράμα, όπου είναι και ο τάφος του. Στη Σίψα, όπου είχε μονάσει, υπάρχει από το 1970 οργανωμένη γυναικεία αδελφότητα στην Ιερά Μονή που ίδρυσε ο Άγιος και η οποία είναι αφιερωμένη στην Ανάληψη του Σωτήρος.
Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης είχε τα χαρίσματα της διακρίσεως, της προ οράσεως και της προφητείας.
Έκανε θαύματα όσο ζούσε, ήταν και είναι ο προστάτης – φύλακας της ευρύτερης περιοχής της Δράμας και λόγω της Ποντιακής καταγωγής του τον σέβονται, τον αγαπούν και τον ευλαβούνται οι Έλληνες του Πόντου.
Μετά την κοίμηση του, τα θαύματα και οι θεραπείες που προσφέρει στον κόσμο είναι αναρίθμητα.
Εορτάζει κάθε χρόνο στις 4 Νοεμβρίου.
Τα τελευταία χρόνια ο Άγιος άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός και στην Κύπρο.
Ως τώρα η τίμια κάρα του ήρθε δύο φορές στην Κύπρο. Στις 11 Νοεμβρίου το 2011 η κάρα ήρθε για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια, ενώ στις 27 Μαΐου το 2017 η κάρα ήταν φιλοξενούμενη για μία βδομάδα στην εκκλησία του Αποστόλου Αντρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
Στη Μονή του Αγίου στη Δράμα, υπάρχουν και Κύπριες μοναχές.