Ο ταξίαρχος (ε.α.) Σάββας Παπαγεωργίου σχολιάζει την τελετή αλλαγής διοικήσεως κι εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του νέου Αρχηγού αντιστράτηγου Γεωργίου Τσιτσικώστα…

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Νέος Αρχηγός ανέλαβε ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος διαδέχθηκε τον αποχωρούντα Αρχηγό αντιστράτηγο, Δημόκριτο Ζερβάκη. Άξιον σχολιασμού, αποτελεί και η πρόσκληση (πρόκληση) που εκδόθηκε από το Γραφείο του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΕΦ, για την τελετή αλλαγής Διοικήσεως της Εθνικής Φρουράς. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης, είναι η μη αναγραφή του ονόματος του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λες και ο νέος Αρχηγός είναι απρόσωπος. Φυσικά υπάρχει η εξήγηση, καθώς η φωτογραφομανία του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΕΦ, δεν του επέτρεψε να προβάλει τον νέο Αρχηγό. Επομένως, η όλη στάση του απερχόμενου Αρχηγού κρίνεται κάθε άλλο από θετική.

Όπως και να έχει, το έργο του απερχόμενου Αρχηγού αξιολογήθηκε και κρίθηκε από πολλά στελέχη καθώς και από εμένα προσωπικά σε προηγούμενη τοποθέτησή μου και δεν χρειάζεται καμία επιπλέον ανάλυση. Οι αδυναμίες που υπάρχουν σε πολλαπλά επίπεδα της Διοικήσεως της Ε.Φ., φανερώνει και την όλη αποτυχία του απερχόμενου Αρχηγού παρά τις επίμονες προσπάθειές του, για αυτοπροβολή από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Φυσικά για το εν λόγω θέμα μετά από καιρό και εκ του ασφαλούς, πήρε θέση και ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) με σχετική επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Εύχομαι και ελπίζω, ο νέος Αρχηγός να αποτελέσει εξαίρεση και να μην μιμηθεί τον προκάτοχό του, ακολουθώντας μια πορεία με διαφορετικό στίγμα και με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Να ευχηθούμε λοιπόν στο νέο Αρχηγό, υγεία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, καθώς θεωρώ πως έχει αντιληφθεί πόση προσπάθεια θα απαιτηθεί για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Κύριε Αρχηγέ, η επιτυχία αποτελεί μονόδρομο στο δύσκολο έργο σας!