Το ενεργειακό είναι ο καταλύτης της λύσης, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι, το τρίπτυχο με το οποίο πορεύεται είναι: α) τίμιο κράτος, β) Κύπρος του 2035- Μια Κύπρος και πράσινη και γ) Όχι στη διχοτόμηση, εμείς πιστεύουμε στη λύση.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο ACTIVE και στους Άντρη Δανιήλ και Φρίξο Δαλίτη, ο κ. Δημητριάδης τοποθετήθηκε για το ‘β γύρο εκλογών στη βάση των Δημοσκοπήσεων, που θέλουν το Νίκο Χριστοδουλίδη να κερδίζει είτε περάσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε ο Αντρέας Μαυρογιάννης. «Οι τρεις πιο στενοί συνεργάτες του προέδρου στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση, θα συνεχίσουν να  είναι εκεί και δεδομένης της τελευταίας δήλωσης του Προέδρου, δείχνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλει να συνεχίσει ως τοποτηρητής, ένδειξη της κατάστασης της οποίας θα συνεχιστεί και εγώ προσωπικά δεν δέχομαι», ανέφερε ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Χαρακτήρισε αδυναμία το ότι δεν στηρίζεται η υποψηφιότητα του, από κοινοβουλευτικά κόμματα, γεγονός που δημιουργεί ανισότητες, όπως την εμφάνιση στα τηλεοπτικά debate και την ισότιμη προβολή με τους υποψηφίους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο ίδιος είπε, θα τοποθετηθεί στο ‘Β γύρο των εκλογών και θα επιλέξει εκείνον που είναι πιο κοντά στο πρόγραμμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά προτάσεις Δημητριάδη για μεταρρύθμιση της Παιδείας

Ο κ. Δημητριάδης διερωτήθηκε πού ήταν τόσο καιρό οι υποψήφιοι που βρίσκονταν σε θέσεις κλειδί και εμφανίζονται με προθέσεις για πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν κινητικότητα στο Κυπριακό. Ο ίδιος ανέφερε θα ποντάρει στην εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη θετική ατζέντα της Τουρκίας. 

Activeradio