Μπαίνει στα βαθιά η μάχη για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τους υποψήφιους από την μια να ανεβάζουν ρυθμούς και τις διεργασίες να τρέχουν και από την άλλη, να συνεχίζει να αιωρείται στο ορίζοντα η τέταρτη υποψηφιότητα, μετά τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη και Δημήτρη Δημητρίου.

Η αναφορά περί τέταρτης πιθανής υποψηφιότητας που έρχεται από την εξωτερική, στην οποία κάναμε λόγο και στο χθεσινό ρεπορτάζ, αφορά τον πρώην Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, για τον οποίο η συζήτηση ξεκίνησε από τη Δευτέρα, μετά τις επικριτικές αναρτήσεις του κατά της ηγεσίας του ΔΗΣΥ στο Twitter. Ο ίδιος ο Γιώργος Παμπορίδης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να το σκέφτεται, είπε χθες στο podacast Legal Matters του δικηγόρου Χριστόφορου Χριστοφή, ότι θα λάβει την τελική του απόφαση μέχρι το Σάββατο και αφού το συζητήσει με τη σύζυγο του. Έθεσε ως προϋπόθεση, η εσωκομματική εκλογική διαδικασία να είναι λογοδοσία για τα όσα έγιναν για να φτάσει ο ΔΗΣΥ στο σημείο που έφτασε σήμερα. Άσκησε έντονη κριτική στον Αβέρωφ Νεοφύτου, καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης του, ενώ είπε, πώς εάν οι δύο ανθυποψήφιοι του συναγερμικού προέδρου, δηλαδή ο Χάρης Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Δημητρίου, τα βρουν μεταξύ τους, δεν θα κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος. Επεσήμανε ακόμα ότι η χρονική διάρκεια μέχρι τις εκλογές δεν είναι αρκετή και ότι τουλάχιστον έπρεπε να δοθεί χρονικό περιθώριο δύο μηνών.

Η χθεσινή μέρα στην Πινδάρου ξεκίνησε με τη θυελλώδη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κατά την οποία συζητήθηκε τελικά και το θέμα των διαγραφών ατόμων, που είχαν κάνει άλλες επιλογές στις προεδρικές εκλογές. Όπως δηλαδή ήταν και η θέση του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής και την οποία εξέφρασαν όλα τα στελέχη της ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνοντας πώς αυτόματα τα άτομα που κάνουν άλλες επιλογές, θέτουν τον εαυτό, εκτός κόμματος. Στη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, η θέση που επικράτησε τελικά ήταν ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι διαγραφές, πλην την περίπτωσης του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος τέθηκε από καιρό εκτός κόμματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο δρόμος προς την κάλπη για τον ΔΗΣΥ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται περίπου για ένα κατάλογο 60 ατόμων, εκ των οποίων οι 36 είναι μέλη που ήταν υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα που στήριξαν άλλες υποψηφιότητες. Τα άτομα αυτά, από τη στιγμή που δεν θα διαγραφούν, θα μπορούν να έχουν και δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή, ερμηνεύεται από ορισμένους,  ότι έγινε στο πλαίσιο και των δηλώσεων Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και αποτελεί ένα άνοιγμα προς τα άτομα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επιχείρησε τις προηγούμενες μέρες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με όσους είχαν κάνει άλλες επιλογές στις προεδρικές εκλογές και κυρίως να προσεγγίσει τα άτομα που ψήφισαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, φέρνοντας τους πίσω. Κίνηση όμως, που κάποιοι την είδα με καχυποψία, σε σχέση με τη στάση που τήρησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Στο θέμα των διαγραφών, επικεντρώθηκε χθες και η δήλωση του υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, μετά και την υποβολή της παραίτησης του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Σημειώνεται ότι καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, θα ασκεί πλέον μετά από απόφαση του Εκτελεστικού, ο Ονούφριος Κουλάς.

Ο Δημήτρης Δημητρίου,  ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι προτίθεται να θέσει θέμα ανάκλησης των διαγραφών που προηγήθηκαν τον περασμένο χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα θέσει ζήτημα ανάκλησης των διαγραφών, ο κ. Δημητρίου είπε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου, για να θέσει ενώπιόν του και την παραίτησή του ως εκπρόσωπος Τύπου αλλά και άλλα ζητήματα, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό των διαγραφών. «Θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη θέση αρχής, πως δεν είμαστε κόμμα διαγραφών», ανέφερε. Μία τοποθέτηση με την οποία ουσιαστικά, ανέδειξε και τα όσα ανέφερε και στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του, για ενότητα της παράταξης. Ο Δημήτρης Δημητρίου, όπως πληροφορούμαστε θα στήσει σύντομα και το επιτελείο του στην περιοχή των δισκοθηκών στην Έγκωμη,

Το δικό του επιτελείο έχει στήσει και ο έτερος ανθυποψήφιος του Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία του κόμματος, ο Χάρης Γεωργιάδης. Το «στρατηγείο» του, βρίσκεται επί της λεωφόρου Αθαλάσσας και η προσπάθεια του, τόσο του ιδίου, όσο και της ομάδας του, επικεντρώνεται στην επικοινωνία με τα μέλη του κόμματος, καθώς, όπως αναφέρεται, τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά.