Συνέχεια στη διαφωνία τους με τον Δημοκρατικό Συναγερμό για το θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας έδωσαν χθες οι Οικολόγοι. Με ανακοίνωσή τους καλούν τον ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για οριζόντια ψηφοφορία στις Ευρωεκλογές.
 
Αναφέρουν μάλιστα ότι ο ΔΗΣΥ παίζει πονηρά παιχνίδια με την οριζόντια ψηφοφορία και προσθέτουν ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Δημητρίου αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης. Οι Οικολόγοι δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται πιστοποιητικά καθαρότητας από τον ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ψήφισε ποτέ υπέρ πρότασης νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία.
 
Αναφέρουν ακόμα ότι δεν απορρίπτουν τις εισηγήσεις του ΔΗΣΥ που τροποποιούν την πρόταση νόμου που κατέθεσαν αναμένοντας την κατάθεση της σχετικής τροποποίησης για να τοποθετηθούν επισήμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριζόντια: Πρώτο τεστ οι Ευρωεκλογές
 
Ο ΔΗΣΥ, αντί αυτού, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη. «Με ή χωρίς αλλαγές ψηφίζουμε την επόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για οριζόντια στις Ευρωεκλογές και στις Βουλευτικές Εκλογές, και ψηφίζουμε την πρόταση του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία στις Δημοτικές Εκλογές. Πιο καθαρή θέση δεν υπάρχει», καταλήγουν οι Οικολόγοι.
 
Σε συναίνεση για ευόδωση της προσπάθειας ψήφισης της οριζόντιας ψηφοφορίας καλεί η Συμμαχία Πολιτών. Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι αυτές τις ημέρες γίνεται μια προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί επιτέλους αυτό που οι πολίτες εδώ και χρόνια ζητούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Οι Οικολόγοι σκοτώνουν την προοπτική για οριζόντια»
 
«Όσοι πραγματικά πιστεύουμε στην οριζόντια ψηφοφορία, τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε. Οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε. Να αφήσουμε στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια και τις αντιπαραθέσεις. Υπάρχει μια μικρή ευκαιρία. Ας μην πάει χαμένη», δήλωσε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ακόμα ότι η Συμμαχία Πολιτών με πνεύμα συναίνεσης δήλωσε την ετοιμότητά της για απόσυρση της πρότασής της και συζήτηση άλλων προτάσεων που αφορούν στην οριζόντια ψηφοφορία, με μοναδικό γνώμονα να οδηγηθούν στην ολομέλεια οι προτάσεις νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία.«Απευθύνουμε έκκληση στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν επίσης πνεύμα συναίνεσης ώστε να γίνει επιτέλους η αρχή», κατέληξε.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος