Μοιρασμένος ο βρετανικός Τύπος, με επικριτικά σχόλια, τόσο για τον Μπόρις Τζόνσον, όσο και για τους «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών.
 
Μετά την βαριά ήττα του πρωθυπουργού στην Βουλή των Κοινοτήτων και την απόφαση να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός «άτακτου» Brexit, τα ΜΜΕ, κάνουν λόγο για «ιστορική ήττα» και «εξευτελισμό» του Τζόνσον.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Πρόωρες εκλογές θα ζητήσει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον

Μερίδα του Τύπου που στέκεται απέναντι στο Τζόνσον και το σχέδιο για άτακτο Brexit μιλά για «Εξευτελισμό.Οι “αντάρτες” των Τόρις του γύρισαν τη πλάτη» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο από την εφημερίδα «Guardian».

Την ίδια ώρα οι «Times», γράφουν: «Ο πρωθυπουργός έχασε την ιστορική ψηφοφορία. Εχασε τον έλεγχο του Brexit».

«Συντρίμμια» είναι η λέξη που κυριαρχεί στους «Financial Times» για την ήττα του Τζόνσον στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία.

Η «Telegraph», στέκεται στο γεγονός ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών θα οδηγήσει τη Βρετανία στις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, οι συντηρητικές «Daily Mail» και «Daily Express» κατακεραυνώνουν τους «αντάρτες» των Τόρις με τη δεύτερη να έχει τίτλο την φράση του Τζόνσον στην χθεσινή ομιλία του «το Κοινοβούλιο παραδόθηκε στην ΕΕ».

Κριτική στους 21 βουλευτές των Τόρις που εναντιώθηκαν στον Τζόνσον

Κριτική για το… χάος που προκάλεσε η εξέλιξη στο βρετανικό Κοινοβούλιο, έκαναν τα ΜΜΕ και για τους 21 «αντάρτες» των Τόρις.
 
Σχολιάστηκε αρνητικά από μερίδα του Τύπου το γεγονός ότι η διαφορά ήταν 27 ψήφοι και από αυτές οι 21 ήταν από στελέχη των Συντηρητικών, τα οποία και αναμένεται να διαγραφούν από το κόμμα.
 
Μεταξύ αυτών που τάχθηκαν εναντίον του Τζόνσον για την πιθανότητα ενός no deal στο Brexit, ήταν και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Νίκολας Σόουμς, που είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν συμφωνεί με την πολιτική του πρωθυπουργού.
 
Πηγή: philenews / iefimerida.gr