Με διαφορετικούς μισθούς και επιδόματα αμείβονται οι Επίτροποι, με κάποιους εξ αυτών να λαμβάνουν μέχρι και €1.000 καθαρά τον μήνα περισσότερα από τους υπόλοιπους. Τέσσερις Επίτροποι έχουν την ίδια μισθοδοσία και λαμβάνουν τα ίδια επιδόματα, ενώ ένας Επίτροπος πληρώνεται συμβολικά με μισθό ύψους €200 τον μήνα. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη δημιουργήθηκαν τέσσερα νέα Επιτροπάτα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, θέση που παραμένει κενή από το 2014 μετά την παραίτηση της Ειρένας Γεωργιάδου που μεταπήδησε στην Ελληνική Τράπεζα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος διόρισε μόλις προχθές δύο νέες Επιτρόπους σε διαδοχή της διπλοθεσίτισσας Λήδας Κουρσουμπά.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, η μισθοδοσία και τα επιδόματα των Επιτρόπων από 1/1/2019 και εντεύθεν έχουν ως εξής: 
 
1. Η Επίτροπος Νομοθεσίας που διορίστηκε την περασμένη Τετάρτη, Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, θα λαμβάνει επίδομα παραστάσεως ύψους €20.503 ετησίως καθώς και τιμάριθμο επιδόματος παραστάσεως ύψους €3.652. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της θα ανέρχεται στις €106.902 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €61.594 ή στις €4.788 καθαρά τον μήνα. Όσα, δηλαδή, λαμβάνουν και οι υπουργοί, οι οποίοι, αμείβονται με σχεδόν €700 καθαρά τον μήνα περισσότερα από τους βουλευτές.
 
Ο θεσμός του Επιτρόπου Νομοθεσίας δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο το 1971. Συνιστά ανεξάρτητη Υπηρεσία της Δημοκρατίας και υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 
2. Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου λαμβάνει επίδομα φιλοξενίας που ανέρχεται στις €2.040 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός του ανέρχεται στις €90.083 και ο καθαρός ετήσιος μισθός του μετά τον φόρο εισοδήματος στις €55.876 ή στις €4.265 καθαρά τον μήνα. 
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει αρμοδιότητες που άπτονται της διαχείρισης, του συντονισμού και της αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν αγνοούμενους, εγκλωβισμένους/ ανθρωπιστικά θέματα, απόδημους και επαναπατρισθέντες Κύπριους της διασποράς. 
 
3. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου λαμβάνει επίδομα φιλοξενίας ύψους €2.040 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της ανέρχεται στις €90.083 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €55.876 ή στις €4.265 καθαρά τον μήνα.
 
Ο θεσμός του Επιτρόπου Περιβάλλοντος δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2006 επί της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. Στα καθήκοντα της κ. Παναγιώτου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποβολή απόψεων για περιβαλλοντικά θέματα που συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο, η διερεύνηση, ο συντονισμός και η παροχή συμβουλών προς τις δημόσιες Αρχές και τον ιδιωτικό τομέα.
 
4. Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου λαμβάνει επίδομα φιλοξενίας ύψους €2.040 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της ανέρχεται στις €90.083 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €55.876 ή στις €4.265 καθαρά τον μήνα. Ο θεσμός του Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων δημιουργήθηκε το 2014 επί της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και υπάγεται διοικητικά στην Προεδρία. Είναι ο αρμόδιος θεσμός για το σχεδιασμό πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων καθώς και για την υλοποίηση και την παρακολούθηση εφαρμογής αυτών των πολιτικών. 
 
 
5. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη λαμβάνει επίδομα φιλοξενίας που ανέρχεται στις €2.040 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός του ανέρχεται στις €90.083 και ο καθαρός ετήσιος μισθός του μετά τον φόρο εισοδήματος στις €55.876 ή στις €4.265 καθαρά τον μήνα. 
 
Η σύσταση του γραφείου του Επίτροπου Εθελοντισμού έγινε τον Μάιο του 2013 επί της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Βασική πολιτική του γραφείου είναι η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του ρόλου και της δράσης των εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων του τόπου, η ενθάρρυνση του πολίτη για συμμετοχή του στα κοινά και η καλλιέργεια του εθελοντισμού στους νέους.
 
6. Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Λοττίδη λαμβάνει επίδομα παραστάσεως που ανέρχεται στις €18.000 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της ανέρχεται στις €123.620 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €69.372 ή στις €5.345 καθαρά τον μήνα. 
 
Ο θεσμός της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργήθηκε το 1991 επί της διακυβέρνησης Γιώργου Βασιλείου και αποτελεί τον κατ’ εξοχήν θεσμό εξωδικαστικού ελέγχου της διοίκησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
7. Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Νικολαίδου λαμβάνει επίδομα φιλοξενίας ύψους €5.100 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της ανέρχεται στις €102.695 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €64.131 ή στις €4.931 καθαρά τον μήνα. 
 
Το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συστάθηκε το Μάιο του 2002 μετά τη θέσπιση του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμου. 
 
8. Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκης Παπαδούρης λαμβάνει το συμβολικό ποσό των €200 τον μήνα ως μισθό. Η θέση του εν λόγω Επιτρόπου δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με σκοπό την ετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους, της ορεινής Λάρνακας και Πάφου ως ενιαία αναπτυξιακή οντότητα. 
 
9. Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου διορίστηκε την περασμένη Τετάρτη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Διαδέχθηκε την κ. Λήδα Κουρσουμπά, η οποία, βρισκόταν στη θέση της Επιτρόπου από την πρώτη ημέρα δημιουργία της, το 2008. Η κ. Κουρσουμπά ήταν παράλληλα και Επίτροπος Νομοθεσίας και λάμβανε ένα μισθό για τα δυο Επιτροπάτα. Όπως εκτιμάται, η ετήσια αντιμισθία της νέας Επιτρόπου για το Παιδί θα είναι η ίδια με αυτή της Επιτρόπου Νομοθεσίας. Η κ. Λιβανίου που θα αφυπηρετούσε σε ένα χρόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο βρισκόταν στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας της δημόσιας υπηρεσίας. Ως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το 2012 λάμβανε επίδομα παραστάσεως ύψους €18.000 ετησίως. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός της ήταν στις €156.179 και ο καθαρός ετήσιος μισθός της μετά τον φόρο εισοδήματος στις €108.839 ή στις €8.460 καθαρά τον μήνα. Όσα, δηλαδή, είναι ο καθαρός μισθός του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος, να σημειωθεί είναι σχεδόν κατά €1.400 καθαρά τον μήνα περισσότερα από τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
 
10. Οι απολαβές του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως Παύλου Θ. Ιωάννου δεν αναφέρονται στα στοιχεία με τις απολαβές των κρατικών αξιωματούχων που ανάρτησε προ ημερών στην ιστοσελίδα του το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.