Αντιδράσεις καταγράφηκαν στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ την Παρασκευή σε σχέση με την προοπτική συζήτησης του ονόματος της αναπληρώτριας προέδρου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου ως πιθανής κοινής υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα των προεδρικών εκλογών και οι μέχρι τώρα εξελίξεις, τέθηκαν επί τάπητος στην προχθεσινή συνεδρία με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου να ζητούν από την ηγεσία ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι διεργασίες με το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτό το οποίο αναφέρθηκε είναι ότι πράγματι έγινε από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου μία βολιδοσκόπηση για τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Κίνηση η οποία από πλευράς ΔΗΚΟ ερμηνεύεται ως μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της συνεργασίας και κοινής πορείας για αλλαγή, μετά την απόρριψη ουσιαστικά του προέδρου του ΔΗΚΟ από το τραπέζι των συζητήσεων για τον κοινό υποψήφιο.

Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ομάδα μελών του Πολιτικού Γραφείου, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, του τέως γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, του Τουμάζου Τσιελεπή και της Ελένης Μαύρου. Θετικοί προς την ιδέα συζήτησης του ονόματος της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, παρουσιάστηκαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι βουλευτές Άριστος Δαμιανού, Χρίστος Χριστοφίδης και Γιώργος Κουκουμάς. Κύριο επιχείρημα κατά της προοπτικής μιας υποψηφιότητας της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου ήταν η διαφωνία που καταγράφουν με τις θέσεις της αναπληρώτριας προέδρου του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστιάνα «take it or leave it» – Η πρόταση προς ΑΚΕΛ

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί, ενώ όπως πληροφορούμαστε τις επόμενες μέρες θα υπάρξει άτυπη συνάντηση Στέφανου Στεφάνου και Νικόλα Παπαδόπουλου κατά την οποία θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα. Επίσημα από την Εζεκία Παπαϊωάννου αφήνεται να νοηθεί ότι η προσπάθεια συνεργασίας συνεχίζεται. Εκ των πραγμάτων όμως, το σενάριο αυτό απομακρύνεται καθώς, όπως σημειώνουν κύκλοι του ΔΗΚΟ, η πρόταση για την αναπληρώτρια προέδρου του κόμματος, ήταν το τελευταίο σημείο υποχώρησης του κόμματος.