Αποφάσισε να μην περιμένει άλλο τα στοιχεία του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, από τις ΗΠΑ, η Νομική Υπηρεσία και προχθές ζήτησε από την Αστυνομία τον φάκελο της υπόθεσης πλαστογραφίας του απολυτηρίου και του πτυχίου του. 

Αμέσως η Αστυνομία κάλεσε στο Αρχηγείο τον κ. Γιαννάκη και τον κατηγόρησε γραπτώς για 18 κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και εξασφάλιση αγαθών (μισθοί) με ψευδείς παραστάσεις. Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο κ. Γιαννάκη αρνήθηκε τις κατηγορίες και μετά την εξέλιξη αυτή ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία την Τρίτη του Πάσχα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά την απόφαση που λήφθηκε προ μηνών για αναμονή των γραπτών στοιχείων από τις Αρχές των ΗΠΑ, σε σχέση με τη γνησιότητα ή μη του πτυχίου του κ. Γιαννάκη. Υπενθυμίζεται, ότι προφορικά οι Αμερικανοί απάντησαν ότι το πτυχίο που παρουσίασε ο κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας δεν φαίνεται να ήταν γνήσιο, ωστόσο η Αστυνομία ζήτησε στοιχεία γραπτώς ώστε να καταχωρηθούν στον φάκελο της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες ο Γιάννης Γιαννάκη

Το θέμα με τους βαθμούς και το απολυτήριο του κ. Γιαννάκη έφερε στο φως ο «Φ» πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οπόταν άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης πλαστογραφίας, κάτι που επεκτάθηκε και στο πτυχίο του. Όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, «ο φάκελος θα ετοιμαστεί και θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία αρχές Μαΐου, για να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες».

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο τέως Επίτροπος, αφορούν το απολυτήριο λυκείου και οι άλλες οκτώ το πτυχίο, ενώ η δέκατη έβδομη αφορά τα χρήματα που λάμβανε από τον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται πως στον ΟΝΕΚ προσελήφθη αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε το 2007, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας. 

Λίγες ημέρες πριν, το Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας είχε τροποποιηθεί, με την προσθήκη, στα απαιτούμενα προσόντα, του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής, το οποίο φερόταν να κατείχε ο κ. Γιαννάκη και πληρούσε τα προσόντα.