«Χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, όταν βλέπουμε ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, όταν δεν προάγονται εξίσου γυναικεία πρότυπα, όταν δεν υπάρχουν ίσες και ίδιες ευκαιρίες, όταν επιβάλλεται οριζόντια προσέγγιση για την κοινωνία των πολιτών που θέλουμε να οικοδομήσουμε», δήλωσε στον ΑCTIVE η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

«Όλα αυτά θα πρέπει να μας απασχολήσουν ουσιαστικά. Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας και πολίτες με ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η Βουλή έχει θέσει αυτά τα ζητήματα σε απόλυτη προτεραιότητα, εξού και οι διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, για να μπορέσουμε να έχουμε τους πολίτες συμμέτοχους σε μια προσπάθεια που ισχυροποιεί το κράτος δικαίου», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι δυσανάλογος, αφού πολλές φορές επωμίζεται βάρη στερεοτύπων και προκαταλήψεων και καλείται να αναλάβει ευθύνες της οικογένειας. «Μπορούμε και έχουμε υποχρέωση να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα», κατέληξε.

Active Radio