Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε αίθουσα διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο Ζακακίου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, ανέφερε πως στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και διενήργησαν διάφορες εξετάσεις. Όπως διαφάνηκε η έκρηξη οφειλόταν σε μεταλλικό κυλινδρικό μηχανισμό, ο οποίος τοποθετήθηκε στην είσοδο της αίθουσας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην αίθουσα όσο και σε εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και δεύτερο μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο, το οποίο όπως διαφάνηκε πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη. Στη σκηνή βρίσκεται πυροτεχνουργός της Αστυνομίας και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που διενεργούν έρευνες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλείου, το εκρηκτικό αντικείμενο ήταν αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να υπολογιστούν οι ζημιές που θα προκαλούνταν αν υπήρχε έκρηξη από τον δεύτερο μηχανισμό.

Επίσης σημείωσε ότι αξιολογούνται τόσο τα κλειστά κυκλώματα όσο και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στα αντικείμενα που ανευρέθηκαν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού, Μαρίνος Σαββίδης, καταδίκασε την ενέργεια και ανέφερε πως είναι «λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολεία και να μη βλέπεις μαθητές. Δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει στο σχολείο. Ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία για τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών εκ των οποίων εξερράγη ο ένας. Ακόμη πιο επικίνδυνο ήταν ο ένας που δεν εξερράγη, να ερχόμασταν στο σχολείο και να γινόταν η έκρηξη.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να στοχοποίησε το σχολείο, είπε πως μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο, ενώ επισήμανε πως δεν υπήρξε οποιοδήποτε θέμα τις τελευταίες μέρες.  

Για το εάν υπάρχει πιθανότητα το περιστατικό να σημειώθηκε λόγω των μέτρων που εφαρμόστηκαν στα δημοτικά, ανέφερε πως η Αστυνομία θα δώσει απαντήσεις. «Εμείς ως σχολείο, είχαμε κάποιες συζητήσεις. Είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε από δικό μας γονέα» τόνισε.