Έντονες διαμαρτυρίες καταγράφονται από χθες στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, εξαιτίας, όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής, της απόφασης του Δήμου να καταργήσει θέσεις στάθμευσης μπροστά από τα καταστήματα τους.

Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής υποστηρίζουν ότι η κατάργηση των θέσεων αυτών γίνεται με στόχο της δημοτικής αρχής να προσφέρει και άλλο ωφέλιμο χώρο στα κέντρα αναψυχής που δραστηριοποιούνται μετά την ανάπλαση στην περιοχή. Καταγγέλλουν δε, ότι ο Δήμος ευνοεί συστηματικά τα κέντρα αναψυχής, καθιστώντας τα πλέον ως κυρίαρχους των πεζοδρομίων και ανοιχτών δημόσιων χώρων, ενώ τα εμπορικά καταστήματα φυτοζοούν λόγω αυτού του καθεστώτος που παγιώνεται στο εμπορικό κέντρο.

Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν σήμερα έντονη αντίδραση και αγανάκτηση για την κατάσταση αυτή, ενώ στο μέρος έσπευσε και αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο.

Το παρών τους στις σημερινές διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών έδωσαν ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.