Για οικονομικά αιτήματα από πλευράς της οργάνωσης προσωπικού της Αγγλικής Σχολής έκανε λόγο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, κ. Χαράλαμπος Ιωσηφίδης, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία άνοιξε σήμερα θέμα συζήτησης για τα δρώμενα των τελευταίων ημερών στη Σχολή.

Ο κ. Ιωσηφίδης απέρριψε ισχυρισμούς του προσωπικού για μη διεξαγωγή διαλόγου για θέματα που το απασχολούν, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν αρκετές φορές, με την οργάνωση προσωπικού να αποστέλλει στο Συμβούλιο ευχαριστήρια επιστολή. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Επιτροπής έγινε αναφορά και σε θέματα μισθών του προσωπικού, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Παύλο Μυλωνά, να ρωτά την πρόεδρο της συντεχνίας του προσωπικού, Μυρτώ Χασαποπούλου, εάν οι μισθοί τους μειώθηκαν το 2013 και μετά λόγω κρίσης, με την ίδια να απαντά πως δεν θυμάται.

Αναφορικά με την απεργία που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από πλευράς προσωπικού, η κα Χασαποπούλου αναφέρθηκε σε προσπάθεια της διεύθυνσης και της διοίκησης της Σχολής να ποινικοποιήσουν τον συνδικαλισμό, κάνοντας λόγο και για εκφοβιστικές συμπεριφορές εκ μέρους τους. Η κα Χασαποπούλου ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό αποφάσισε να απεργήσει, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα εδώ και καιρό.

Απαντώντας σε ισχυρισμούς της κας Χασαποπούλου, η οποία υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε, καθώς τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που υπήρξε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την πρόεδρο της συντεχνίας προσωπικού (λόγω ηλεκτρονικού μηνύματος που απέστειλε σε γονείς), η Σχολή όφειλε να διερευνήσει το ζήτημα, θέτοντας την κα Χασαποπούλου σε διαθεσιμότητα. Επεσήμανε ακόμη ότι η Σχολή δεν μπορούσε να παραβλέψει το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της, έπρεπε να προβεί, ως υποχρεούται, σε κοινοποίησή του και προς την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε αναφορά και στο νομικό καθεστώς της Σχολής, όπου τονίστηκε για πολλοστή φορά ότι πρόκειται για νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και όχι δημοσίου δικαίου, σύμφωνα και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2007.

Η Επιτροπή Παιδείας προτίθεται να συνεχίσει τη συζήτηση για το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.