Προσφορές για την αγορά εξειδικευμένης τροφής θηραμάτων της οικογένειας των περδικιών (Alectoris Chukar) για τα διάφορα στάδια αναπαραγωγής τους, προκήρυξε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, για το έτος 2022. Πρόκειται για παρασκευασμένες τροφές για ζώα εκτρεφόμενα σε αγροκτήματα ή άλλα ζώα, με κονδύλι που φθάνει τις €200.000.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, η πέρδικα είναι κοινωνικό πουλί και ζει κατά οικογενειακές ομάδες 10-15 ατόμων. Με αυτό τον τρόπο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιληφθούν τυχόν κινδύνους που παραμονεύουν όπως είναι η αλεπού και τα αρπαχτικά πτηνά.

Στην Κύπρο μπορεί κανείς να τις συναντήσει από τις παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι την κορυφή του Τροόδους. Ιδανικοί βιότοποι για τα περδίκια αποτελούν οι ανοικτές βραχώδεις βουνοπλαγιές με θαμνώδη βλάστηση, με παρουσία φυσικών επιφανειακών πηγών νερού, στις οποίες φυτρώνουν διάφορα είδη ποωδών φυτών όπου εναλλάσονται με περιοχές με παραδοσιακές καλλιέργειες. Το είδος δεν προσαρμόζεται εύκολα σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη όπως συμβαίνει με κάποια άλλα είδη (π.χ. η φάσα). Εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό περδικιών του είδους Alectoris Chukar.

Η τροφή των περδικιών είναι κυρίως φυτική και κατά ένα μικρότερο ποσοστό ζωική. Αποτελείται από σπόρους, χόρτα, καρπούς, σαλιγκάρια, σκουλήκια και έντομα.