Μερικές εβδομάδες μετά την κρίση που ξέσπασε στην Αγγλική Σχολή, το σχολείο ήδη επανήλθε στην κανονικότητα όσον αφορά στη διδασκαλία των μαθημάτων, με τις δύο πλευρές – Διαχειριστικό Συμβούλιο και Οργάνωση Προσωπικού – να βρίσκονται σε διαβούλευση ενώπιον υπουργείου Εργασίας για διάφορα ζητήματα.  

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Σχολής, Χαράλαμπος Ιωσηφίδης ανέφερε χθες ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι κάποια από τα ζητήματα που απασχόλησαν έντονα έχουν διευθετηθεί, ενώ άλλα, όπως είναι η αξιολόγηση του προσωπικού παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο κ. Ιωσηφίδης εξέφρασε τη βούληση του Συμβουλίου όπως συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την Οργάνωση Προσωπικού.

Από πλευράς του προσωπικού, η πρόεδρος της Συντεχνίας του, Μυρτώ Χασαποπούλου έκανε λόγο για εκφοβιστικό κλίμα, το οποίο επικρατεί στη Σχολή από τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση προς το προσωπικό. Αναφερόμενη στην επικείμενη αξιολόγηση, η κ. Χασαποπούλου επεσήμανε ότι η εισήγηση του προσωπικού είναι είτε να αναβληθεί, είτε να γίνει μόνο από τους Τμηματάρχες όπως γινόταν και στο παρελθόν, και όχι στην παρουσία του διευθυντή ή υποδιευθυντή, καθώς υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι άλλο μέλος του προσωπικού ανέφερε χθες στην Επιτροπή ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον διευθυντή της Σχολής. Επιπρόσθετα, η κ. Χασαποπούλου δήλωσε ότι «το Συμβούλιο συνεχίζει να παραπληροφορεί τους γονείς σε σχέση με διάφορα ζητήματα και ταυτόχρονα να μην επιδεικνύει ειλικρινή διάθεση για άμεση έναρξη του μεταξύ μας απευθείας διαλόγου, με απώτερο σκοπό την εργασιακή ειρήνη». 

Στο μεταξύ, το νομικό καθεστώς της Σχολής συνέχισε να απασχολεί, ενώ μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν έντονα, με τον Χρίστο Χριστοφίδη (ΑΚΕΛ) να σημειώνει ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις νομοθετικά, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Παύλος Μυλωνάς (ΔΗΚΟ), ο οποίος διαπίστωσε διάσταση απόψεων. Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους (ανεξάρτητος βουλευτής) χρησιμοποιώντας τον όρο «καρκίνωμα» για τη Σχολή, έκανε λόγο και για κλείσιμό της, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, και στη συνέχεια κλήθηκε να αποσύρει. Ο Αλέκος Τρυφωνίδης (ΔΗΠΑ) έκανε λόγο ακόμα και για παύση του Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που έθετε σοβαρά ερωτήματα. Ο Γιώργος Κάρουλλας (ΔΗΣΥ) ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Σχολής λειτουργεί στα πλαίσια των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της και ότι το καθεστώς της είναι ιδιωτικό και αυτό διασαφηνίζεται από δικαστικές αποφάσεις. 

Σηκώνοντας το γάντι ο κ. Ιωσηφίδης, πολύ έντονα απέρριψε ως ανυπόστατους τους ισχυρισμούς για εκφοβιστικό κλίμα και απειλές κατά του προσωπικού από πλευράς της κ. Χασαποπούλου, αλλά και τα όσα ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης. Συγκεκριμένα, για το καθεστώς της Αγγλικής Σχολής, η οποία είναι με βάση δικαστική απόφαση, ιδιωτική, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα €10 εκατομμύρια ετησίως εκ των οποίων μόνο οι €400.000 είναι κρατική χορηγία. Επίσης, αναφερόμενος στα όσα λέχθηκαν για εκφοβιστικό κλίμα, επεσήμανε ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχουν απολυθεί δύο εκπαιδευτικοί για πολύ σοβαρούς λόγους, ενώ κατά μέσο όρο παραιτείται ένας εκπαιδευτικός τον χρόνο, κυρίως για να εργοδοτηθεί στο δημόσιο.