Ποινή φυλάκισης 9 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 51χρονο Ρώσο για το θανατηφόρο με θύμα τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου. Σημειώνεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λεμεσό υπό την σύνθεση των δικαστών, Ηλ. Γεωργίου, Π.Ε.Δ., Κ. Κωνσταντίνου, Α.Ε.Δ., Δ. Θεοδώρου, Ε.Δ., στις 25 Ιουνίου έκρινε ένοχο τον 51χρονο Ρώσο κατηγορούμενο στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς και σε άλλες 4 κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το φοβερό τροχαίο σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, όπου έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ηλικίας 5 ετών. Το δικαστήριο στην απόφαση του είχε αναφέρει ότι η συμπεριφορά που επέδειξε ο κατηγορούμενος είναι ποινικά κολάσιμη. Επέδειξε βαριά αμέλεια, ισοδυναμούσα με υπαίτια αμέλεια, ως οι εν προκειμένω πρόνοιες επιτάσσουν.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, στις 27.11.2019 ο 51χρονος μετέβη σε κατοικία, όπου κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλης, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε κατάσταση μέθης και να μην έχει ικανότητα για ασφαλή οδήγηση. Έτρεμαν τα χέρια του, δυσκολευόταν να σταθεί στα πόδια του και δεν μιλούσε καθαρά. Γύρω στα μεσάνυχτα, δύο πρόσωπα τον μετέφεραν στο σπίτι του.

Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος, υπό την πιο πάνω κατάσταση, οδήγησε αυτοκίνητο, αρχικά στη λεωφόρο Αμαθούντος και ακολούθως εισήλθε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, με δυτική κατεύθυνση. Πριν εισέλθει στον πιο πάνω αυτοκινητόδρομο, παραβίασε φώτα τροχαίας, τα οποία είχαν ένδειξη κόκκινο. Όταν εισήλθε στον αυτοκινητόδρομο κινείτο ζικ-ζακ.

Εύρημα του Δικαστηρίου ήταν ότι λίγο πριν τη σύγκρουσή του με το αυτοκίνητο του θύματος, ο 51χρονος κινήθηκε με ταχύτητα γύρω στα 180 χλμ, ενώ το όχημα του θύματος, το οποίο προπορευόταν, κινείτο με ταχύτητα γύρω στα 95 χλμ. Ο 51χρονος συγκρούστηκε βίαια με το προπορευόμενο όχημα του θύματος, το οποίο βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν έλαβε οποιαδήποτε μέτρα για να αποφύγει τη σύγκρουση, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να το πράξει. Στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε ίχνη τροχοπέδησης ή πλαγιολίσθησης.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό αλκοόλης στο αίμα του ήταν 246 χιλιοστά του γραμμαρίου, με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τα 50 χιλιοστά αλκοόλης. Επιπρόσθετα, στο αίμα του εντοπίστηκαν ουσίες υπνωτικών χαπιών που λήφθηκαν εθελούσια από αυτόν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν οι συγγενείς του άτυχου Παναγιώτη φορώντας μπλούζες με τη φωτογραφία του. Έξω από την είσοδο του δικαστηρίου τοποθέτησαν πανό το οποίο έγραφε “Δικαίωση για τον Παναγιώτη”.