Το σοβαρότερο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Εκλογών και η Αστυνομία στην Πάφο, αφορούσε στην εμφάνιση δύο ανδρών, σε διαφορετικές περιπτώσεις, που επέμεναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δια… αντίγραφου της ταυτότητας τους. Με τον ένα εκ των δύο μάλιστα να δημιουργεί και μικρής έκτασης επεισόδιο κατά των λειτουργών και του αστυνομικού στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, όταν δεν επετράπη η άσκηση του δικαιώματος μέσω αντιγράφου.

Στη μια περίπτωση ο ψηφοφόρος που εμφανίσθηκε σε εκλογικό κέντρο της πόλης της Πάφου, παρουσίασε στις υπαλλήλους που ήταν αρμόδιες για την καταγραφή των εκλογέων χάρινο αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε την ίδια την ταυτότητα μαζί του, αλλά ότι και με το αντίτυπο οι αρμόδιοι μπορούσαν, όπως επέμεινε, να εξακριβώσουν τη γνησιότητα των στοιχείων του.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ψηφοφόρος εμφάνισε φωτογραφία της ταυτότητας του στο κινητό του τηλέφωνο, εμμένοντας στην ορθότητα της διαδικασίας όπως την εννοούσε ο ίδιος, παρά τις προσπάθειες των εντεταλμένων δημοσίων υπαλλήλων και του επί καθήκοντι αστυνομικού να του εξηγήσουν ότι η νομοθεσία είναι σαφής και δεν επιτρέπει την χρήση αντιγράφων επίσημων εγγράφων.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες απομακρύνθηκαν τελικά από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να προχωρεί η διαδικασία απρόσκοπτα, ενώ στην περίπτωση του ατόμου που προκάλεσε και επεισόδιο αρνούμενος να αποχωρήσει, εξετάζεται υπόθεση από την Αστυνομία.