Τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για τη διεξαγωγή των τελικών και παγκύπριων εξετάσεων αναμένεται ότι θα τεθούν σήμερα προς συζήτηση κατά την τηλεσυνάντηση μεταξύ υπουργού Παιδείας και εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, «κατά τη συνάντηση θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο για τις τελικές εξετάσεις και των τετραμήνων και των Παγκυπρίων Εξετάσεων και το πώς προγραμματίστηκε το υπουργείο Παιδείας».  Είπε, επίσης, πως θα συζητήσουν και τον προγραμματισμό γενικά της νέας χρονιάς, καθώς και για τις σκέψεις που κάνει το υπουργείο για να μετατρέψει τις εξετάσεις τετραμήνων σε παγκύπριες από την επόμενη χρονιά».  Ερωτηθείς αν θα συζητήσουν και το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά το Πάσχα, ο κ. Πολυβίου απάντησε καταφατικά.

«Το σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τους τελειόφοιτους, άρα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα που θα τους προστατεύσουν», ανέφερε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ Λένος Λοϊζου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ερώτηση για το κατά πόσον κατά τη σημερινή τηλεσυνάντηση θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Τεχνική Εκπαίδευση, ο κ. Λοΐζου είπε ότι ζήτησαν να διευθετηθεί άλλη συνάντηση με τον υπουργό για θέματα που αφορούν μόνο την Τεχνική Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε χθες, την παραχώρηση χορηγίας ύψους €200 σε 2.500 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση, για νεοαποκτηθείσα συσκευή Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της εργασίας τους για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του μαθήματος, για την ετοιμασία ψηφιακού μαθησιακού υλικού στο αντικείμενό τους αλλά και στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί, «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος, στο πλαίσιο της πολιτικής που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας εκπαίδευσης και της προσπάθειας για ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, δικαιούχοι για το Σχέδιο Επιχορήγησης είναι «όλοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με καθεστώς μόνιμου, μόνιμου επί δοκιμασία, συμβασιούχου, αορίστου χρόνου, με πλήρη ή με μερική απόσπαση».

Το Σχέδιο έχει αναδρομική ισχύ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δικαιούχοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αγόρασαν ηλεκτρονικό υπολογιστή από τις 13 Μαρτίου 2020 και όσοι προτίθενται να αγοράσουν, με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της εργασίας τους, όπως καθορίζεται πιο πάνω.

Σύμφωνα με τον ΥΠΠΑΝ, αιτήσεις ενδιαφέροντος μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 μέχρι και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 τα μεσάνυχτα.

 Οι αιτήσεις,  θα αξιολογηθούν από το ΥΠΠΑΝ, «και εφόσον εγκριθούν, οι δικαιούχοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέγκριση για αγορά φορητού Η.Υ». Σε περίπτωση απόρριψης αιτήσεων, θα δίνεται προέγκριση στους επόμενους δικαιούχους του Σχεδίου.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Κάντε κλικ εδώ για να λαμβάνετε το newsletter του philenews.