Στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα αφαιρεθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, τόνισε πως η Κύπρος διανύει την καλύτερη περίοδο από την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο υπέδειξε πως είναι επικίνδυνος ο εφησυχασμός και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας. Τόνισε ότι η Κύπρος είναι στις τέσσερις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την εκτίμηση ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα αφαιρεθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανέφερε επίσης πως όσοι έκαναν την πρώτη δόση με το σκεύασμα της AstraZeneca θα πρέπει να προχωρήσουν στη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για όσους δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες κατά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα τόνισε ότι η σύσταση του Υπουργείου Υγείας για προτίμηση εμβολίου MRNA στα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών, έγινε για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό πλάνο.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη και τα προβλήματα τα οποία ήδη προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο υπέδειξε πως το μόνο που επιτυγχάνουν τα μέτρα, είναι να καθυστερήσουν και όχι να αποτρέψουν την εισαγωγή του ιού.

Πηγή: ΡΙΚ