Η Νέα Ζηλανδια έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που γιόρτασε τον πολυπόθητο ερχομό του νέου έτους. Το 2020 μας αποχαιρετά και την θέση του παίρνει το 2021, χρονιά που ελπίζει ολόκληρος ο πλανήτης να φέρει καλύτερες ημέρες.

Στη Νέα Ζηλανδία, όπως κάθε χρόνο, υποδέχθηκαν πρώτοι το νέο έτος και συγκεκριμένα στο Ώκλαντ. 

Το ίδιο και φέτος παρά την πανδημία της Covid-19 όπου αρκετός κόσμος μαζεύτηκε δεδομένου ότι η χώρα είναι σε εξαιρετικά καλή επιδημιολογική κατάσταση.

Η νέα δεκαετία γιορτάστηκε με τον πιο «λαμπρό» τρόπο. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και σηματοδότησαν την καινούργια αρχή, το 2021.

Οι γεωγραφικές περιοχές που υποδέχονται πρώτες το 2021 είναι οι ομάδες νησιών του Ειρηνικού Σαμόα και Κιριμπάτι. Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, η οποία τους τοποθετεί ακριβώς στα δυτικά μιας ακανόνιστης γραμμής διεθνών συνόρων, αυτοί οι δύο πολυνησιακοί προορισμοί που βρίσκονται στο μέσο μεταξύ Χαβάης και Νέας Ζηλανδίας είναι οι πρώτοι που χαιρετίζουν το νέο έτος.

Για τον υπόλοιπο κόσμο οι ημερoμηνίες καθορίζονται από τη διεθνή γραμμή ημερομηνίας, η οποία αποτελεί ένα τεχνητό όριο που δημιουργήθηκε το 1984 για να χωρίσει τις διαδοχικές ημερομηνίες του ημερολογίου σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση.

Πηγή: philenews