Το σήριαλ του πότε αποχωρεί ο Κώστας Κληρίδης από τη Γενική Εισαγγελία και πότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο Γιώργος Σαββίδης, δεν φαίνεται να παίρνει τέλος. Η τελευταία παρέμβαση του Γενικού Λογιστηρίου καθόρισε νέο τοπίο, αφού ουσιαστικά «στέλλει» σε προαφυπηρετική άδεια τον νυν Γενικό Εισαγγελέα, με ανάληψη καθηκόντων από τον Γιώργο Σαββίδη στις 10 Ιουλίου, όταν θα γίνει και η τελετή διαβεβαίωσης.
 
Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος επαναλάμβανε, σε όλους τους τόνους, πως άλλο διαβεβαίωση και άλλο ανάληψη καθηκόντων και έστελλε την μπάλα στο γήπεδο Κληρίδη, για την τελική απόφαση πότε αποχωρεί.  
 
Πάντως, ο Κώστας Κληρίδης διακήρυσσε πως η ημερομηνία αποχώρησής του είναι η 1η Αυγούστου. Τόνισε «δεν κρατά με τα δόντια»  την καρέκλα της Γενικής Εισαγγελίας και απέρριψε ότι παραμένει για να εισπράξει ένα ακόμη μισθό, τονίζοντας πως τη διαφορά των απολαβών του που προκύπτει από την προαφυπηρετική άδειά του θα την εισφέρει στο ίδρυμα Αροδαφνούσα. Επέμεινε σταθερά στη θέση ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του παραιτούμενος, όπως και στην επιχειρηματολογία του ότι δεν μπορούσε να κάνει χρήση της άδειάς του αφού δεν έχει αντικαταστάτη. Ημερομηνία αποχώρησής του για τον ίδιο παραμένει η 1η Αυγούστου.
 
 
Το Γενικό Λογιστήριο σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας πως: «ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020.  Από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Δηλαδή, ο κ. Γιώργος Σαββίδης θα ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την ημέρα του  επίσημου διορισμού του και ο κ. Κώστας Κληρίδης θα βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια μέχρι 31/7/2020».Το Γενικό Λογιστήριο υπογραμμίζει ότι «το ίδιο ήδη ισχύει για τον νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιο Ναθαναήλ, ενώ ο κ. Μύρων Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια. Το ίδιο επίσης θα ισχύει από την 1/7/2020 για τον Αρχηγό Αστυνομίας».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος επέμεινε σε μια διαφορετική ρητορική, με εμφανή την προσπάθεια να «κλείσει» αυτό το μέτωπο. Τόνισε ότι είναι αχρείαστες όλες αυτές οι συζητήσεις και έστειλε το μήνυμα πως από πλευράς του Προεδρικού δεν υπάρχει καμιά διάθεση για αντιπαράθεση. Μίλησε για απόλυτο σεβασμό προς τον Θεσμό αλλά και το πρόσωπο του Κώστα Κληρίδη και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση ο Γιώργος Σαββίδης να αναλάβει καθήκοντα προτού ο Κώστας Κληρίδης αποχωρήσει από τη Γενική Εισαγγελία. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι εναπόκειται στον Κώστα Κληρίδη πότε θα αποχωρήσει. 
 
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας στις παρεμβάσεις του έκανε λόγο για «αχρείαστο θέμα» και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχαν επικοινωνία μαζί του και τον διαβεβαίωσαν ότι η όποια απόφασή του είναι σεβαστή. Του ανακοίνωσαν ότι η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, θα γίνει όπως ανακοινώθηκε στις 10 Ιουλίου. Και η ανάληψη των καθηκόντων τους την 1η Αυγούστου 2020, όταν ο ίδιος αποχωρήσει από τη Γενική Εισαγγελία. 
 
Υπογράμμισε πως μπορεί το Σύνταγμα να δίνει εξουσίες στον Γενικό Εισαγγελέα, κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τον εαυτό του. Παρέπεμψε στον νόμο περί Δικαστηρίων και στον νόμο περί δημοσίας υπηρεσίας, για να τονίσει ότι αυτός καθορίζει και ο Γενικός Εισαγγελέας πότε αποχωρεί. Η ημερομηνία αποχώρησής του επέμεινε είναι η 1η Αυγούστου. Τόνισε ότι είναι προσβλητικά όσα του αποδόθηκαν για λεφτά και μίλησε για αποκοπές μισθών και αποποίηση σύνταξης.
 
Ο Κ. Κληρίδης δεν απέκρυψε τη δυσφορία του για τη διαρροή της αλληλογραφίας που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο. Απέδωσε σε σκοπιμότητες τις θέσεις νομικών που εκφράστηκαν επικριτικά για την επιλογή του. 
 
 
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας όπως και ο πρόεδρος και οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι με βάση τα στοιχεία που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, από τους πιο ψηλά αμειβόμενους της Κυπριακής Πολιτείας. Οι ετήσιες απολαβές τους είναι 108.839 ευρώ (156.179 ευρώ ακαθάριστος μισθός). Έχει επίσης επίδομα παραστάσεως 18.000 ευρώ. Και οι απολαβές του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είναι οι ίδιες. Ο καθαρός ετήσιος μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ελαφρώς πιο κάτω. Ανέρχεται σε 90.527 ευρώ ενώ ο ακάθαρτος μισθός ανέρχεται στις 164.871 ευρώ.