Αλλαγή σκυτάλης στην Νομική Υπηρεσία όπου ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης παρέδωσε τα ηνία στον νεοδιορισθέντα Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη και στο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.
 
Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι η επταετία που έχει παρέλθει και συνέπεσε με τη δική του θητεία στη Νομική Υπηρεσία συνοδεύτηκε από πολλές και δύσκολες καταστάσεις, όπως το θέμα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και των συνεπακόλουθων της που ακόμα είναι ορατά, των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη Νομική Υπηρεσία που οδήγησαν στην κένωση της θέσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και της απότομης φυγής ικανότατων στελεχών της Νομικής Υπηρεσίας λόγω πρόωρης αφυπηρέτησης, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η πλήρωση αυτών των θέσεων εξαιτίας της παγοποίησης.
 
«Με την καλή συνεργασία που είχαμε με την Ελεγκτική Υπηρεσία και την Αστυνομία έχουμε οδηγήσει στο δικαστήριο και έχουμε πετύχει καταδίκη πολλών δημόσιων προσώπων – βουλευτών, πρώην υπουργών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων και πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη – για υποθέσεις διαφθοράς», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.
 
«Είχαμε επίσης πρωτόγνωρες υποθέσεις εναντίον της Δημοκρατίας σε διεθνή σώματα με διεκδικήσεις εναντίον της Δημοκρατίας που έφθαναν αρκετά δισεκατομμύρια όπου ευτυχώς είχαμε θετική κατάληξη», ανέφερε ο κ. Κληρίδης, τονίζοντας ότι παρά τα διάφορα προβλήματα η Νομική Υπηρεσία έχει πετύχει να ανταποκριθεί στην αποστολή της χάρη στην ευσυνειδησία όλων των μελών της.
 
«Παραδίδουμε σήμερα μία Νομική Υπηρεσία άρτια στελεχωμένη με όλες τις κενές θέσεις πληρωμένες και με ένα αριθμό νέων θέσεων. Την παραδίδουμε στα ικανά χέρια των άξιων συναδέλφων που αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία τους και εύχομαι ότι η Υπηρεσία αυτή θα δει ακόμη καλύτερες μέρες. Υπόσχομαι ότι θα είμαι αρωγός σε ότι χρειαστούν», κατέληξε ο κ. Κληρίδης.
 
«Αναλαμβάνω καθήκοντα με βαθιά επίγνωση του καθήκοντος και θα υπηρετήσω τον ύψιστο αυτό θεσμό, διασφαλίζοντας το Σύνταγμα με γνώμονα ότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω του Νόμου», ανέφερε ο νέος Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.
 
«Αναλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν ακούραστο υπηρέτη της Δικαιοσύνης», ανέφερε για τον Κώστα Κληρίδη.
 
«Δεσμεύομαι να υπηρετήσω πιστά το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Σαββίδης υποσχόμενος να εργαστεί άοκνα και με ζήλο, κωφεύοντας σε τυχόν προσπάθειες έξωθεν παρεμβάσεων.
 
Από την πλευρά του ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και με κύριο μέλημα την απονομή της δικαιοσύνης.
 
«Ο απλός πολίτης έχει προσδοκίες και σε αυτές πρέπει να ανταποκριθούμε», ανέφερε και διαβεβαίωσε πως θα πράξει στο έπακρο το καθήκον του. Ανέφερε δε πως η συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα είναι δεδομένη.
 
Ο κ. Αγγελίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό του. «Εκ φύσεως δεν αρέσκομαι στα πολλά και μεγάλα λόγια. Αποδέχθηκα τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για να δουλέψω μαζί σας. Και τονίζω το μαζί σας γιατί κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του όσα μπορεί να πετύχει μία ομάδα ιδιαίτερα όταν απαρτίζεται από τέτοια άξια στελέχη», ανέφερε.
 
Αναφερόμενος στον απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έζησε τον άνθρωπο Κώστα Κληρίδη σε πολύ δύσκολες και έντονες στιγμές. «Ένα έχω να πω ότι η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια του δεν χωρούν εκπτώσεις. Έθεσε γερές βάσεις στη Νομική Υπηρεσία και τον ευχαριστώ γι’ αυτό», κατέληξε.
 
Πηγή: philenews