Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου, η υπόθεση που αφορά δύο απόπειρες φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα και στην οποία κατηγορούμενος είναι ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.
 
Σήμερα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε επειδή ένας από τους δύο παρέδρους του Σώματος εξαιρέθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω του ότι ο αδελφός του είναι μάρτυρας κατηγορίας.
 
Επειτα από την εξέλιξη αυτή η διαδικασία διακόπηκε και ορίστηκε για τις 14 Μαΐου για να δοθεί χρόνος στο Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει τον πάρεδρο που εξαιρέθηκε από την υπόθεση. 

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε την κράτηση του υπόπτου μέχρι τότε ωστόσο ο ύποπτος έφερε ένσταση, με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να διατάζει την κράτηση του μέχρι τις 14 Μαΐου.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 18 Μαρτίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε τον ύποπτο και ακόμα ένα πρόσωπο, ηλικίας 37 ετών, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου σε διαφορετικές ημερομηνίες. Για τον  ισοβίτη η παραπομπή είχε οριστεί για σήμερα 11 Μαΐου και για τον 37χρονο ορίστηκε η 12η Μαΐου 2020.

Η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον 37χρονου στη Λάρνακα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.
 
Οσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα εναντίον επιχειρηματία, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου χωρίς δικηγόρο αφού αυτός έχει εγκλωβιστεί στην Αθήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
  
Ακόμα λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που τηρούνται αυστηρά από το Δικαστήριο στη Λάρνακα, δεν επετράπη σε κανένα δημοσιογράφο να εισέλθει στο κτίριο του Δικαστηρίου.
 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ