«Το δικό μου ενδιαφέρον είναι δεδομένο για τις Προεδρικές Εκλογές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. « Ο καθένας μας, ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σεβαστεί και να σεβαστούμε τους δικούς μας θεσμούς, να σεβαστούμε το κόμμα μας, και αυτό ισχύει για όλους και φυσικά ισχύει και για τον Νίκο»

Έχουν απομείνει 6 ημέρες για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΔΗΣΥ, με τον κ. Νεοφύτου να επισημαίνει πως ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κόμμα του ΔΗΣΥ.

Αυτό ισχύει και για τον Νίκο Χριστοδουλίδη όπως είπε. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι μέλος του κόμματος μας αλλά και της Κυβέρνησης μας». Παράλληλα τόνισε πως «ούτε εγώ που είμαι πρόεδρος είμαι υπεράνω του κόμματος και κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από την ιστορική παράταξη του κόμματος. «Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όποιος κερδίσει, θα σταθούμε δίπλα του μια γροθιά για το καλό του τόπου μας για το καλό της παράταξής μας, είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα κερδίσουμε ξανά για το καλό της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απατώντας σε ερώτηση για το πώς προσεγγίζει το σενάριο ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ανέφερε πως, αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να υποβληθεί στον ίδιο τον κ. Χριστοδουλίδη. «Εγώ θα επαναλάβω ότι ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος το είπε πρόσφατα και ο ίδιος, νοιάζεται για το κόμμα και είναι μέλος της Κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που στηρίξαμε και στηρίζουμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, με βίντεο από την πλατεία Ελευθερίας στις 22 Δεκεμβρίου 2021. Η ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΔΗΣΥ είναι η 10η Ιανουαρίου.