Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας:

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν μέλη του πληρώματος πλοίου τον έριξαν στην θάλασσα κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί λίγο πριν την αναχώρηση.

Όλα έγιναν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου Blue Horizon, της Bluestar Ferries, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Αρχικά το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο, ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.


«Εν ψυχρώ δολοφονία»


Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δίπλα στον καταπέλτη υπήρχε μία βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς μέχρι στιγμής. Οι λιμενικοί πήραν τα αντικείμενα, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ανήκουν στον άντρα που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες, πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για τη διάσωση του 36χρονου.

Στην ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, αναφέρεται πως «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται ο καβγάς μεταξύ επιβάτη και μελών του πληρώματος, με τους τελευταίους να τον σπρώχνουν στη θάλασσα.

Οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει και από τη στιγμή, που από τα μεγάφωνα του πλοίου ενημερώνονται οι επιβάτες ότι επιστρέφει στον Πειραιά. Σοκαρισμένος επιβάτης ακούγεται να μιλά για «ψυχρή δολοφονία».

Σε τρίτο βίντεο καταγράφεται η τραγική κατάληξη που είχε η πράξη τους να σπρώξουν τον 36χρονο στη θάλασσα.

Συλλήψεις
Η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για την Κρήτη πέντε λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τρία μέλη πληρώματος.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group. «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Για απόδοση ευθυνών δεσμεύεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του ανθρώπου.

in.gr/protothema