Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως ολοκλήρωσε την Τετάρτη τη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημοσίων αποφάσεων, αναφορικά με το «λόμπινγκ».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια στις 10 Φεβρουαρίου, μαζί με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι έχουν γίνεται αρκετές βελτιώσεις και αρκετά θετικά βήματα, ώστε να επικρατήσει η διαφάνεια στη λήψη των δημοσίων αποφάσεων και αυτό θα επιδιώξουν. Πρόσθεσε ότι είναι ένας νόμος που θα είναι εφαρμόσιμος και δεν θα θέτει εκ προοιμίου τους αξιωματούχους της χώρας σε θέση κατηγορούμενου. Το «λόμπινγκ» πρόσθεσε δεν είναι κάτι αρνητικό ή κακό, χρειάζεται όμως να γίνεται με διαφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λόμπι και Αρχή κατά Διαφθοράς ψηφίζονται μαζί από Βουλή

Η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε ότι τόσο το νομοσχέδιο για το «λόμπινγκ» όσο και αυτό για την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, είναι σημαντικά και χαιρέτισε την ολοκλήρωση της συζήτησής τους. Πρόσθεσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τα νομοσχέδια αυτά θα περιορίσουν τη διαφθορά, καταθέτοντας την ίδια ώρα την ανησυχία της γιατί η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν θα έχει ανακριτικές εξουσίες, όπως επιθυμούσαν.

ΚΥΠΕ