Συνεχίζοντας τη δημόσια διαβούλευση με τον κόσμο, ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης παρουσίασε ψες στην Πάφο το όραμά του για μια καλύτερη Κύπρο του αύριο, και απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Οικονομία, Κυπριακό, ενεργειακά, πολιτισμός, ευρωπαϊκά, διαφθορά, αναξιοκρατία, παιδεία έθιξαν, μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» στην παρουσία των Δημάρχων Πάφου και Πέγειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το ενεργειακό πλαίσιο μπορεί να υποβοηθήσει τη λύση και να καταστεί καταλύτης, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και στη θωράκιση την ΑΟΖ μας. Επανέλαβε τη στήριξή του σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Ο κόσμος, ανέφερε σε άλλο σημείο της παρουσίασής του, δικαιούται ισότητα και ίσες ευκαιρίες αξιοκρατικά, ενώ επεσήμανε ότι χωρίς πρόγραμμα και προσπάθεια τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.

Σε άλλη ερώτηση για την οικονομία, είπε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κύπρου είναι το ψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, το οποίο ωστόσο χωλαίνει λόγω της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης.

«Η Κύπρος μπορεί αλλά προπαντός πρέπει να αλλάξει», τόνισε καταλήγοντας.

Εξάλλου, στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Δημητριάδης ανέπτυξε τους τρεις άξονες των θέσεων του – Τίμιο Κράτος, Κύπρος 2035 και Η Λύση μάς συμφέρει – τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σημασία της συμβολής της Ευρώπης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και την ανάγκη για μια καλή οικονομία σε ένα επιτελικό κράτος.

Αναφερόμενος στην Πάφο, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε την ανάγκη για μια ισορροπημένη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Πάφου με το Δήμο Τρικάλων στον τομέα των εφαρμογών έξυπνης πόλης και ανάπτυξης πανεπιστημιακών σχολών καθώς και στην κοινωνική ευθύνη των εταιρειών ανάπτυξης γης, οι οποίες θα πρέπει όχι μόνο να παίρνουν αλλά και να δίνουν.