Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναμένεται σήμερα, Τρίτη να δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Φαΐζ Σουτζούογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση Τατάρ-Σουτζούογλου ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε δια του κ. Σουτζούογλου χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού ο Τ/κ ηγέτης νοσεί με κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε μετά την ορκωμοσία της νέας «βουλής», ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι μετά την «εντολή σχηματισμού» θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων σημειώνοντας ότι στόχος είναι ο σχηματισμός μιας «δυνατής κυβέρνησης» για μια οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατάρ: Η πρόταση για επιστροφή Βαρωσίων δεν θα γίνει αποδεκτή

Είπε ακόμα ότι οι επαφές μέχρι τώρα με διάφορα κόμματα δεν απέδωσαν καρπούς για διαμόρφωση σχήματος «κυβέρνησης» σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε κάτι θετικό ούτε κάτι αρνητικό».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεύτερος και τρίτος γύρος επαφών με κόμματα, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συνεργασία με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα είπε ότι είναι μια εναλλακτική μορφή σχηματισμού «κυβέρνησης».

ΚΥΠΕ