Οι τρεις κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές που φέρονται σύμφωνα με την Αστυνομία να εμπλέκονται στον σχεδιασμό διάπραξης δολοφονίας στην Πάφο, προσήχθησαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας και ανανέωσε τα διατάγματα κράτησης τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Οι αρχές μετά από πληροφορίες και αξιολόγηση στοιχείων που είχαν στην κατοχή τους, προχώρησαν στις 12 Οκτωβρίου στην σύλληψη των τριών κρατουμένων στις Φυλακές οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Πάφο και προσήχθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών, σε μια υπόθεση που λόγω της σοβαρότητας της και κατόπιν σχετικού αιτήματος διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Από τα όσα έχουν γίνει πάντως γνωστά για την σοβαρή αυτή υπόθεση, φαίνεται ότι πίσω από την σχεδιαζόμενη δολοφονία κρύβονται υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών και διαφορών διακινητών.

Πρόκειται για δύο κατάδικους και ένα υπόδικο, ηλικίας 45, 38 και 29 ετών αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας ο φερόμενος ως στόχος της συνωμοσίας είναι άτομο που απασχόλησε τις αρχές στο παρελθόν.

Εναντίον των τριών εξετάζεται η διάπραξη των αδικημάτων της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για αποτροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της απόπειρας επηρεασμού μάρτυρα και των απειλών. Ο 45χρονος κατάδικος και ο 29χρονος υπόδικος αντιμετωπίζουν καταγγελία για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, ενώ ο 38χρονος κατάδικος για απειλές.

Παράλληλα με την ανανέωση της κράτησης των τριών, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στα κελιά των τριών, όπως κινητά τηλέφωνα, κάρτες τηλεπικοινωνιών, άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και διάφορα άλλα τεκμήρια τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση. Οι αρχές σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν στο μεταξύ θέση υπό προστασία το άτομο το οποίο εκτιμάται ότι αποτελούσε τον στόχο της συνωμοσίας των τριών.