Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν την προεκλογική δραστηριότητά τους κόμματα και υποψήφιοι, με τα κομματικά και εκλογικά επιτελεία να ανάβουν σιγά-σιγά τις μηχανές τους και να προετοιμάζονται για την κορύφωση της μάχης μετά το καλοκαίρι. Στο στάδιο αυτό, οι υποψήφιοι εντείνουν τις επαφές και τον διάλογο με τα οργανωμένα σύνολα, καταγράφοντας απόψεις αλλά και μεταφέροντας τις θέσεις και προβληματισμούς τους.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει τις καθημερινές επαφές και παρεμβάσεις του, ενώ σε πορεία προς τη βάση βρίσκεται και η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Την πρώτη του δημόσια επίσκεψη ως υποψήφιος πλέον πραγματοποίησε χθες και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο ΔΗΚΟ, όπως και στην ΕΔΕΚ αρχίζουν τις επαφές με υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να υποδέχεται τη Δευτέρα τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ να συναντά την Τρίτη τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με το ΔΗΚΟ ζήτησε και ο Μάριος Ηλιάδης, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση με τον τέως υπουργό Εξωτερικών θα είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς κομματικοί κύκλοι του ΔΗΚΟ εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα είναι και η συνάντηση με την οποία θα κλειδώσει και η στήριξη προς την υποψηφιότητά του. Στη συνάντηση αυτή ενδεχομένως να γίνει και μία βολιδοσκόπηση για ένα κοινό πλαίσιο θέσεων το οποίο θα διευκολύνει τη συμπόρευση των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, παρενέβη χθες στο θέμα των τραπεζών, σημειώνοντας ότι τα όσα συμβαίνουν στον εργασιακό τραπεζικό τομέα, οφείλουν να προβληματίσουν τις ίδιες τις τράπεζες. «Οι τράπεζες δεν είναι μια ακόμη άλλη επιχείρηση. Ο τομέας αυτός και δεν πρέπει να το ξεχνούν, στηρίχτηκε και ανάκαμψε και με τις θυσίες των καταθετών, των κατόχων αξιογράφων, των μετόχων και του συνόλου των Κυπρίων φορολογουμένων. Οι τράπεζες έχουν σοβαρότατη κοινωνική ευθύνη και δεν πρέπει να την ξεχνούν», ανέφερε. 

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επισκέφθηκε χθες το Τμήμα Δασών, το οποίο, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, έχει πάρα πολλές ανάγκες. «Είναι υποστελεχωμένο και θα πρέπει να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί με νέα και περισσότερα τεχνικά μέσα. Πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για να μπορεί να ανταπεξέρχεται των σημαντικών καθηκόντων που έχει και να μπορεί να καλύπτει τις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν», δήλωσε για να προσθέσει πως «πάντοτε πρέπει να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Δεν πρέπει κάθε φορά που ξεσπά μία πυρκαγιά, μετά που αντιμετωπίζουμε το κακό, να έρχεται το κράτος και το Τμήμα Δασών στη Βουλή για να συζητούμε τι θα έπρεπε να είχε και δεν είχε. Το Τμήμα Δασών πρέπει πάντοτε να είναι επαρκώς στελεχωμένο και εξοπλισμένο», δήλωσε.

Από την Αγία Σκέπη επέλεξε να αρχίσει την προεκλογική του ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του επιτελείου του υποψηφίου, ο κ. Χριστοδουλίδης συνομίλησε με τη διεύθυνση και λειτουργούς της θεραπευτικής κοινότητας, αλλά και με φιλοξενούμενους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της θεραπείας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επέλεξε συνειδητά η πρώτη του επίσκεψη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του να είναι η θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη, καθώς όπως προκύπτει από τον μέχρι στιγμής διάλογό του με την κοινωνία επικρατεί έντονη ανησυχία σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εξαρτήσεις. «Είμαι εντυπωσιασμένος με όσα είδα, με όλα αυτά που γίνονται. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με παιδιά που φιλοξενούνται στη θεραπευτική κοινότητα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουίδης, συμπληρώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει ακόμη περισσότερο αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες.

Ετοιμάζεται για εξαγγελία ο Κ. Χριστοφίδης

Για την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του ετοιμάζεται και ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Νέου Κύματος», η εξαγγελία θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου  του Κινήματος. Το συνέδριο θα παρουσιάσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την πρόταση πολιτικής του προς τους πολίτες, για την «άλλη Κύπρο». Θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1:00 μ.μ. 

Σε ανακοίνωση, επίσης, το «Νέο Κύμα» για το θέμα της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι απαιτούνται να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης οι οποίες να εξασφαλίζουν τόσο την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης όσο και την ποιότητά της. «Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί: 

α) ειδική διαδικασία για ταχεία διεκπεραίωση καθυστερημένων υποθέσεων.

β) εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων υποστήριξης της απονομής δικαιοσύνης.

γ) εξωδικαστική διαδικασία για ταχεία διεκπεραίωση απλών υποθέσεων», αναφέρεται.