Με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τη γραμματεία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε το ιδεολογικοπολιτικό του πλαίσιο και τους βασικούς άξονες πολιτικής του, αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία και απάντησε σε ερωτήματα των μελών της γραμματείας της ΕΔΕΚ.

 

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί ο διάλογος, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν μέσα από τις διαδικασίες των συλλογικών οργάνων της ΕΔΕΚ θα είναι απόλυτα σεβαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τη διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αποτέλεσε φυσικά ένα από τα θέματα που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, προσθέτοντας πως «μια ενδεχόμενη συνεργασία δεν αναιρεί, ούτε την αυτονομία της ΕΔΕΚ, ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, ούτε την αυτονομία της δικής μου ανεξάρτητης υποψηφιότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ότι «στο πλαίσιο μιας συνεργασίας, δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη ταύτιση», συμπληρώνοντας πως οι διερευνητικές επαφές της ΕΔΕΚ με υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας έχουν ακριβώς στόχο να καταδείξουν ποιες είναι οι συγκλίσεις και ποιες είναι οι αποκλίσεις σε όλα τα ζητήματα, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση από τα συλλογικά όργανα.