Σημαντικό ρόλο στον προεκλογικό του Ανδρέα Μαυρογιάννη αναλαμβάνει ο τέως γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε κάνει αισθητή την παρουσία του με τρία άρθρα στον ημερήσιο Τύπο υπέρ της υποψηφιότητας του τέως διαπραγματευτή. Ο Άντρος Κυπριανου, θεάθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρκετά πρωινά στο επιτελείο του υποψηφίου, έχοντας ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση της προεκλογικής. Συγκεκριμένα φροντίζει για τις συναντήσεις του υποψηφίου, φέρνοντας τον σε επαφή με διάφορα άτομα, αξιοποιώντας τις γνωριμίες και την πείρα που είχε και ως γγ του ΑΚΕΛ αλλά και γενικότερα από την πολυετή εμπλοκή του στην πολιτική.

Κάποιες πληροφορίες φέρουν τον τέως ηγέτη του κόμματος της Αριστεράς να αναλαμβάνει το γενικό πρόσταγμα της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Από πλευράς ηγεσίας του ΑΚΕΛ αυτό το οποίο αναφέρεται είναι ότι η παρουσία του Άντρου Κυπριανού εντάσσεται στη συνολική και συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από το κόμμα της Αριστεράς για να δώσουν ώθηση στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Από το επιτελείο του υποψηφίου, σημειώνουν τη φιλική προσωπική σχέση που διατηρεί ο Άντρος Κυπριανού με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν, είναι η συμβολή του τέως γγ του ΑΚΕΛ στην ομάδα.

Αυτό το οποίο επίσης αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ότι γενικότερα διαπιστώνεται μία εντονότερη εμπλοκή του ΑΚΕΛ στην προεκλογική, στην προσπάθεια να συσπειρώσει τον κόσμο του. Ο Γιώργος Λουκαΐδης και ο Άριστος Δαμιανού είναι τα άτομα που λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ επιτελείου και Εζεκίας Παπαϊωάννου, με την τελευταία να στέλνει το μήνυμα προς τον υποψήφιο πώς θα πρέπει να ανεβάσει του αντιπολιτευτικούς τόνους στις τοποθετήσεις. Πρώτο τεστ της νέας τακτικής θα είναι το αυριανό debate στο ΡΙΚ στο οποίο θα συμμετάσχει και πάλι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αυτή την φορά μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Χρίστο Χρίστου του ΕΛΑΜ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλουν πιο «ροκ» τον Μαυρογιάννη στο ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα η προεκλογική του υποψηφίου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε χθες συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του επιτελείου του υποψηφίου, κατά τη συνάντηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ενημερώθηκε για τις προοπτικές και ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα ενόψει και της ετοιμασίας του προεκλογικού του προγράμματος. Προστίθεται ακόμα πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη για μία οικονομία που θα δημιουργεί στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη, για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, την άνθηση της κοινωνικής πρόνοιας, τη διαφύλαξη και προαγωγή του δημόσιου χώρου και τον σεβασμό του ιδιωτικού. Για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Κύπρου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, έκανε αναφορά στην ανάγκη για ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος, που θα εξυπηρετεί πολίτες και επιχειρήσεις κατά τρόπο αποτελεσματικό.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε επίσης συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, όπως επίσης και οι Δήμαρχοι Κατεχόμενων Δήμων, παρέδωσαν στον κ. Μαυρογιάννη υπόμνημα με τα βασικότερα αιτήματα και επιδιώξεις τους. 

Σύμφωνα με το επιτελείο του υποψηφίου, κατά τον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Αναγνωρίστηκε η ανάγκη για άμεση δράση αποτροπής των σχεδιασμών για εποικισμό της, αλλά και η ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. 

Τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα όπως τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί, η κακή διαχείριση των τ/κ περιουσιών, η ανάγκη για ύπαρξη ενός συντονισμένου οργάνου διαφώτισης για το Κυπριακό, αλλά και η λήψη μέτρων για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.