Με κεντρικό μήνυμα τη περιεκτικότητα και τη συμπερίληψη, το Cyprus Forum, το μεγαλύτερο συνέδριο παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο, πραγματοποιείται και φέτος για 3η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Forum ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο 30 Σεπτεμβρίου.

Ενόψει της φετινής συγκυρίας, λίγους μήνες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των τριών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογίαννη και Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι εξέφρασαν το όραμά τους για την Κύπρο της επόμενης πενταετίας.

Πρόσθετα, σε συζητήσεις στο πλαίσιο του Cyprus Forum, συμμετέχουν οι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Δείτε live:

Μιλώντας στο Cyprus Forum ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, παρουσιάστηκε εξαιρετικά ανήσυχος για ο γεγονός πως «η επιλογή μιας αμοιβαία συμφωνημένης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, δηλαδή μια φόρμουλα για επανένωση του νησιού αποδεκτή και στις δυο πλευρές, ξεθωριάζει και δεν θα είναι διαθέσιμη για πολύ ακόμα».