«Έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, ο εκπαιδευτικός και ιδρυτής του λυκείου Νεοκλέους, Κυριάκος Νεοκλέους, ο οραματιστής και παιδαγωγός που γαλούχησε χιλιάδες νέους.
 
Την είδηση του θανάτου του Κυριάκου Νεοκλέους γνωστοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου.
 
Ποιος ήταν ο Κυριάκος Νεοκλέους
 
Ο Κυριάκος Νεοκλέους γεννήθηκε το 1922 στην Λεμεσό και ήταν ο ιδρυτής του Επιμορφωτικού Ινστιτούτου Νεοκλέους το 1943.
 
Μετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59 με το ψευδώνυμο «Έλμος».
 
Μεταξύ 1950-90 πρόσφερε υπηρεσίες ως μέλος ή πρόεδρος διοικητικών συμβουλίων θεατρικών οργανισμών, μορφωτικών συλλόγων, εκπαιδευτικών συνδέσμων, προσκοπικών εφορειών, καθώς και της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών (Τμήματος Κύπρου). Διετέλεσε πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (1983-88), αριστίνδην μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας (1983-86) και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ιδιωτικών Σχολών του Υπουργείου Παιδείας (1984-86).
 
Από το 1961 μέχρι το 1983 που αφυπηρέτησε, υπηρετούσε ως λυκειάρχης στο Ανώτερο Εμπορικό Λύκειο που είχε μετονομαστεί σε Γ Παγκύπριο Γυμνάσιο, αργότερα σε Παγκύπριο Οικονομικό Λύκειο και τελικά σε Οικονομικό Λύκειο Λευκωσίας.
 
Το 2014 το γυμνάσιο Έγκωμης μετονομάστηκε σε Γυμνάσιο Έγκωμης – Κυριάκος Νεοκλέους.
 
Ο εκλιπών είχε πλούσιο συγγραφικό έργο και έλαβε δεκάδες τιμητικές διακρίσεις.
 
Πηγή: philenews