Κατά 90% αυξήθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Στροβόλου προχθές Δευτέρα όταν επετράπη η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, των εργοταξίων και επέστρεψαν στις εργασίες τους και υπάλληλοι γραφείων διαφόρων κλάδων.
 
Γενικά η αύξηση σε διάφορους μετρητές του Τμήματος Δημοσίων Έργων κυμάνθηκε μεταξύ 74% – 89% όπως ανέφερε στον «Φ» ο Εκτελεστικός Μηχανικός/Συγκοινωνιολόγος στον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών & Οδικής ασφάλειας Αλέξης Αυγουστής. Συγκεκριμένα ο κ. Αυγουστής ανέφερε, πως η αύξηση στην κυκλοφορία στις 4/5/2020 με το νέο διάταγμα για τις μετακινήσεις κυμαίνονται από 74% μέχρι και 89% στα 5 σημεία που μελετήθηκαν, ενώ και από άλλα δεδομένα σε παγκύπρια βάση διαφάνηκε μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία στις 4/5/2020 σε σχέση με τις προηγούμενες βδομάδες. Διευκρίνισε πάντως, πως η κυκλοφορία παραμένει σε πιο χαμηλά επίπεδα με τη μείωση, γενικά, να κυμαίνεται μεταξύ 30% – 40% της κανονικής. Ο κ. Αυγουστής ανέφερε, πως η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε στη λεωφόρο Στροβόλου στη Λευκωσία όπου οι μετακινήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με την περίοδο 23 Μαρτίου – 3 Μαΐου. 
 
Όσον αφορά τις ώρες αιχμής (7 π.μ. – 8 π.μ.) ο κ. Αυγουστής ανέφερε στον «Φ» πως μελετώντας τις διαφοροποιήσεις διαφαίνεται πως η αύξηση είναι της τάξης του 80% – 85%. Πιο αναλυτικά, από τις μετρήσεις προκύπτει, πως ενώ ο αριθμός των οχημάτων που διακινούνταν (καθημερινά) τον Απρίλιο 2020 στη λεωφόρο Στροβόλου ήταν 13.500 στις 4 Μαΐου εκτοξεύθηκαν στις 25.465, καταγράφοντας αύξηση κατά 89%. Στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή τα οχήματα από 14.200 τον φετινό Απρίλιο αυξήθηκαν στις 25.430 στις 4 Μαΐου, καταγράφοντας αύξηση κατά 79%. Στον παρακαμπτήριο Λεμεσού (Άγιος Αθανάσιος) τα οχήματα από 24.600 τον Απρίλιο, αυξήθηκαν στις 43.800, σημειώνοντας αύξηση κατά 78%.
 
Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (είσοδος Λευκωσίας) από 11.300 τον Απρίλιο αυξήθηκαν στις 19.650 με την αύξηση να φτάνει στο 74%. Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (έξοδος προς Λεμεσό) τα οχήματα τον Απρίλιο από 12.150 την ημέρα αυξήθηκαν στα 21.970 καταγράφοντας αύξηση κατά 81%.
 
Όπως είπε ο κ. Αυγουστής, τα πιο πάνω δεδομένα συλλέχθηκαν από τους μόνιμους μετρητές κυκλοφορίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων (Έργο ΔΙΑΥΛΟΣ) στη Λευκωσία και Λεμεσό και τις ζυγιστικές μηχανές υψηλής ταχύτητας του ΤΔΕ στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων Παγκύπρια. Υπέδειξε επίσης, πως το ενδιαφέρον μεταφέρεται την ερχόμενη βδομάδα όταν θα επαναλειτουργήσουν τα λύκεια καθώς και μετά τις 21 Μαΐου, οπόταν προγραμματίζεται η κατάργηση των sms για την κυκλοφορία των πολιτών.
 
Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι αναφέρονται σε αριθμό οχημάτων την ημέρα και στις δύο κατευθύνσεις.
 
Επίσης τις βραδινές ώρες μετά τις 9 μ.μ. η κυκλοφορία παραμένει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των απαγορεύσεων.
 
Παράλληλα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, μέσω του έργου ΔΙΑΥΛΟΣ, έχει ήδη εγκαταστήσει και λειτουργεί συνολικά 5 μετρητές για ποδήλατα σε ποδηλατοδρόμους στη Λευκωσία (περιοχή Έγκωμης) και στην Πάφο (Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων) καθώς και έναν μετρητή πεζών και ποδηλάτων στη Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων.
 
Από μελέτη των δεδομένων από τους πιο πάνω μετρητές διαφάνηκε ότι η αύξηση στη χρήση των ποδηλατοδρόμων από ποδηλάτες τις βδομάδες μετά τις 23/3/2020 είναι της τάξης του 55% – 60% δηλαδή πέραν των διπλάσιων διελεύσεων ποδηλάτων από προηγουμένως.