Συμφωνούν για τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων ως θέση αρχής και τα επιτελεία των οκτώ υποψηφίων που συναντήθηκαν χθες. Και για αυτό θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση τόσο με το ΡΙΚ για να συζητήσουν την πρόταση που τους απέστειλε, όσο και με τα υπόλοιπα κανάλια ούτως ώστε να καταλήξουν στο τελικό πλαίσιο. Θα γίνει εισήγηση και για διακαναλικά debates.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν για τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Δημήτρης Δημητρίου, για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Λεόντιος Φιλοθέου, για τον Νίκο Χριστοδουλίδη η Μαρίνα Χατζημανώλη, για τον Χρίστο Χρίστου ο Γεάδης Γεάδη και ο Δημήτρης Σούγλης, για τον Αχιλλέα Δημητριάδη ο Λουκής Σκαλιώτης, για τον Μάριο Ηλιάδη ο Αντώνης Αντωνίου και εκ μέρους του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη ο Μάρκος Μακρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η πρόταση του ΡΙΚ προβλέπει τη διεξαγωγή πέντε debates ανά τετράδες, με εξαίρεση το τελευταίο στο οποίο θα είναι μόνο οι Αβέρωφ, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα την πρόταση του ΡΙΚ, την 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο και θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Χρίστος Χρίστου και Μάριος Ηλιάδης. Στις 8 Σεπτεμβρίου θα είναι το δεύτερο με τους Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκο Χριστοδουλίδη, Γιώργο Κολοκασίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης και Χρίστος Χρίστου. Τέλος, στις 29 Σεπτεμβρίου οι  Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΡΙΚ:

«Με πρόταση του την οποία απέστειλε σε όλους υποψήφιους προέδρους την Τετάρτη 7 Ιουλίου, το ΡΙΚ προτείνει τη διεξαγωγή 5 debates μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  

Στόχος του ΡΙΚ ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου είναι η ολοκληρωμένη και σε βάθος ενημέρωση των πολιτών για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Τα debates θα έχουν διάρκεια δύο ώρες και θα καλύπτουν τέσσερις ενότητες: Oικονομία, εσωτερική διακυβέρνηση και Κυπριακό και ερωτήσεις που θα υποβάλλονται απευθείας στους υποψήφιους από τους πολίτες.

Με βάση τον σχεδιασμό του ΡΙΚ τα debates θα προβάλλονται στο πλαίσιο της εκπομπής «Προκλήσεις» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Κιμήτρη, καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα Σεπτέμβρη κάθε Πέμπτη βράδυ.

Στην τελευταία τηλεμαχία του Σεπτέμβρη φιλοξενούμενοι θα είναι οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης».