Ένα δέντρο για κάθε 38 υποθέσεις βίας στην οικογένεια και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών τις οποίες χειρίστηκε η Αστυνομία το 2022, θα φυτευτεί την Παρασκευή στον Άρωνα για να δημιουργηθεί το Δάσος της Δύναμης και της Ελπίδας.

Πρόκειται για την τελευταία δεντροφύτευση επί θητείας της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου, η οποία σε γραπτή της δήλωση ανέφερε πως θα φυτευτούν συνολικά 100 δέντρα, αφού το σύνολο των υποθέσεων αυτών το 2022 ήταν 3800.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, 3500 χιλιάδες περίπου αφορούν σε βία στην οικογένεια, ενώ άλλες 300 σε σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.

Η δεντροφύτευση θα λάβει χώρα στις 24 Φεβρουαρίου η ώρα 11.00 π.μ., σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Αστυνομίας και ειδικότερα την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (ΥΔΥΕΠ), του Αρχηγείου Αστυνομίας.

“Υλοποιούμε την τελευταία δεντροφύτευση της θητείας μου – ως τελευταία πολιτική πράξη. Ως τέτοια, ήθελα να είναι ιδιαίτερα συμβολική με τη δημιουργία του Δάσους της Δύναμης και της Ελπίδας, φυτεύοντας εκατό δέντρα στον Άρωνα, με την πολύτιμη υποστήριξη της Ηγεσίας της Αστυνομίας, των μελών της ΥΔΥΕΠ και των φοιτητών της Αστυνομικής Ακαδημίας”, επεσήμανε η κ. Βασιλείου.

Σημείωσε πως “με τη δημιουργία του μικρού αυτού δάσους, πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους που η δράση θα δώσει, επιδιώκουμε να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε θύμα βίας ότι δεν είναι μόνο. Περπατώντας σε αυτό τον χώρο ο κάθε ένας μας θα μπορεί να δει στην όψη των δέντρων άλλες 3800 χιλιάδες ανώνυμα θύματα”.

“Τα ζητήματα κακοποίησης και οι πολύωρες συζητήσεις με παιδιά, αλλά και ενήλικες που περνούν το βάσανο ψυχικής αποκατάστασης, αλλά και απόδοσης δικαιοσύνης δεν μας αφήνει ασυγκίνητους”, ανέφερε η κ. Βασιλείου.

Πρόσθεσε πως “Επίτροπος Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, και Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώνουμε δυνάμεις, δημιουργώντας μαζί το Δάσος της Δύναμης και της Ελπίδας”.

“Κάθε δέντρο ως σύμβολο ελπίδας και ριζωμένης ευχής ότι το οξυγόνο και το φως τους θα καλλιεργήσουν κουλτούρα μείωσης αυτών των φαινομένων, αλλά και ενδυνάμωσης των θυμάτων ότι δεν είναι μόνα”, ανέφερε η κ. Βασιλείου.

Ένα δάσος, σημείωσε, “το οποίο θα αποτελεί καταφύγιο για όποιον ζητά δύναμη από τη φύση, που θα συμβολίζει το αγκάλιασμα κάθε αγαθής ανθρώπινης σκέψης για ελπίδα στη ζωή, αλλά και εγρήγορσης από κάθε μη θύμα στο πώς προβλέπουμε και αποτρέπουμε ένα πιθανό θύμα που μπορεί να αναπνέει δίπλα μας. Μας αφορά”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ