To Top
12:17 Τρίτη
25 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Περιοδεία του Υπουργού Μεταφορών στην Πάφο
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Περιοδεία του Υπουργού Μεταφορών στην Πάφο
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου 2020, 12:23 μμ

Την σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης των έργων που άρχισαν στα όρια των Δήμων, με στόχο σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρακολουθούνται τα έργα και σε συνεργασία μαζί τους να επιλύονται πολλά προβλήματα, εξήγγειλε από την Πάφο όπου περιόδευσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Στόχων των συναντήσεων με τις δημοτικές αρχές της επαρχίας Πάφου, ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος μετά την σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, είναι να προωθηθούν λύσεις και να ασκηθούν πιέσεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε ειδικά για το θέμα των οδικών έργων με νησίδες, μετά και την πολύμηνη αναταραχή που επικρατούσε στην Πάφο για το σχετικό έργο της λεωφόρου Ελλάδος, ανακοινώνοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να θεσπιστεί μια διαδικασία η οποία θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο .

«Εκεί και όπου δεν χρειάζονται νησίδες, θα πρέπει να εξεταστεί ποιες προδιαγραφές θα πρέπει να υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά « Αυτό προϋποθέτει αρκετές σημαντικές αλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι οι Δήμοι που θα το ζητούν να αναλαμβάνουν και την ευθύνη.

Θα πρέπει, ας πούμε, ένας Δήμος να έχει τροχονόμους για να τροχονομεύουν ένα δρόμο στον οποίο θα ζητά να αφαιρεθεί η νησίδα. Αλλιώς, δεν θα μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα του».

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα κληθούν όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα μαζί με τον Δήμο Πάφου, ώστε να ξεκινήσει μια διαδικασία βάσει της οποίας να μπορεί να σχεδιάζεται ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης δίχως νησίδα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διάθεση του Υπουργού Μεταφορών να προωθήσει την πρακτική αντιμετώπιση των θεμάτων με αποφάσεις και με παρακολούθηση.

«Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Διευθυντές των εμπλεκόμενων τμημάτων  θα βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία σε εβδομαδιαία βάση», τόνισε. « Υπάρχουν κάποια έργα που χρειάζονται, ώθηση και την παρέμβαση του Υπουργού σε υψηλό επίπεδο ώστε να ξεκολλήσουν και να εισέλθουν στην οδό την οριστικής και τελικής επίλυσης τους».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης με τον Δήμο Πάφου συζητήθηκαν επίσης η εκκρεμότητα σε σχέση με το σχεδιασμό και την εκτέλεση της Β’ Φάσης του Δρόμου Τουριστικής Περιοχής Πάφου – Αεροδρομίου Πάφου, για τον οποίο ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε προς τον κ. Καρούσο ότι το κράτος έδωσε 30 εκατομμύρια ευρώ για μια απόσταση τριών χιλιομέτρων, ωστόσο για περιβαλλοντικούς λόγους το έργο δεν προωθείται. 

Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης του χρονίζοντος έργου της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, η ετοιμασία ρυθμιστικών και κατασκευαστικών σχεδίων για τον Δυτικό Παρακαμπτήριο και της παραχώρησης στον Δήμο της Οικίας Επάρχου προς κάλυψη στεγαστικών αναγκών ακαδημαϊκού χαρακτήρα.

Ενώπιον του αρμόδιου υπουργού, τέθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, της επαναλειτουργίας του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του το 2016 για ολιγόμηνη ανακαίνιση και  έκτοτε παραμένει κλειστό και της αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων , σύμφωνα με τα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας.

  Ντόρα Χριστοδούλου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...