Ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζουμε την κάθε μας μέρα… Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μας εμπνέει και να διεγείρει τη δημιουργικότητα μας. Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί τις αλλαγές και τα νέα ξεκινήματα, αλλά πριν μπούμε στη διαδικασία να ανανεώσουμε το σπίτι μας, θα ήταν καλό να ακολουθήσουμε κάποιες σημαντικές συμβουλές οι οποίες πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά!

1.Φωτισμός:

Αποφεύγουμε σίγουρα τον συγκεντρωτικό φωτισμό που δημιουργεί έντονες σκιές και περιορίζουμε το δυνατό λευκό φως σε χώρους εργασίας όπως η κουζίνα. Εκεί, επιλέγουμε φωτιστικά και λαμπτήρες που διαχέουν το φως και γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα. Η μεγάλη γκάμα επιλογών της IKEA, μπορεί να σας δώσει όλη την έμπνευση που χρειάζεστε για να παίξετε δημιουργικά με τον φωτισμό σας. Λατρεύουμε την ονειρική αίσθηση που δίνουν τα φωτιστικά FJALLMIL τα οποία μοιάζουν με μικρά σύννεφα και σκορπίζουν έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

2. Τέχνη

Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό έργο τέχνης, μπορείτε να δημιουργήσετε συναισθήματα και να δώσετε προσωπικότητα στο χώρο σας. Στην ΙΚΕΑ υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών σε έργα σύγχρονης τέχνης σε πόστερ, έτσι ώστε να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που σας εκφράζει με χαμηλό κόστος. Συνδυάστε τα με δικές σας δημιουργίες ή τον παιδιών σας για να βάλετε και το προσωπικό touch στο αποτέλεσμα.

3. Χρώμα:

Οι περισσότεροι φοβόμαστε το χρώμα στο σπίτι, γιατί μπορεί να μας φαίνεται πολύ τολμηρό, να μας κουράσει μετά από ένα διάστημα ή να μας περιορίσει με τους μελλοντικούς συνδυασμούς. Μην φοβάστε το χρώμα! Επιλέξτε το όμως με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το χώρο και την παλέτα της υπόλοιπης διακόσμησης. Ακολουθήστε τόνους που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά ή να δημιουργήσουν επιτυχημένες αντιθέσεις. Το πράσινο, το μπλε και το πορτοκαλί θεωρούνται ασφαλή χρώματα για έπιπλα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα τραπεζάκια LOVBACKEN που θα σας δώσουν την αίσθηση ότι τα είχατε από πάντα!

4. Έντονα διακοσμητικά στοιχεία

Ένας εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας και να του δώσετε χαρακτήρα, είναι να προσθέσετε ένα αντικείμενο με έντονο ταπεραμέντο! Προτιμήστε αυτά τα αντικείμενα να είναι κινητά, όπως τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια, ώστε να μπορείτε να παίζετε μαζί τους, να τους αλλάζετε θέση, να τα εναλλάσσετε με άλλα, να δημιουργείτε συνδυασμούς και όμορφες αντιθέσεις. Είπαμε, το σπίτι είναι ένας καμβάς και το μόνο όριο είναι η δική μας δημιουργικότητα.

5. Προσοχή στις λεπτομέρειες

Μερικές φορές παραμελούμε τις λεπτομέρειες, ενώ στην πραγματικότητα αυτές κάνουν όλη τη διαφορά. Μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε εντελώς όψη σε ένα πολύ-χρησιμοποιημένο έπιπλο, αντικαθιστώντας τα χερούλια στα συρτάρια του. Στην IKEA, βρήκαμε άπειρες επιλογές σε έξυπνα αντικείμενα -όπως το διακοσμητικό άκρο του κουρτινόξυλου INSEKTSMAL που μοιάζει με κρύσταλλο- τα οποία αναβαθμίζουν ένα χώρο και κεντρίζουν το βλέμμα.

6. Αποθήκευση τώρα

Στο σπίτι μας μπορεί να επικρατεί απόλυτη τάξη και ηρεμία ή ένα… λειτουργικό χάος από πολλές παράλληλες δραστηριότητες. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να περνάμε από το χάος στην τάξη, γρήγορα και εύκολα. Η έξυπνη αποθήκευση είναι θέμα οργάνωσης και πολύ καλών πρακτικών λύσεων. Μια βόλτα στην ΙΚΕΑ μπορεί από μόνη της να μας εμπνεύσει για να βρούμε απίθανους τρόπους αποθήκευσης. Είτε πρόκειται για κουτιά, είτε πιο γενικά για βοηθητικά αξεσουάρ οργάνωσης και αποθήκευσης το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε φορά στην ΙΚΕΑ χαμογελάμε με τη σκέψη «μα καλά, πώς το σκέφτηκαν αυτό»!

Όλοι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα όμορφο σπίτι, αρκεί να μάθουμε να ακούμε τις πραγματικές μας ανάγκες από το χώρο μας και να δίνουμε ελευθερία κινήσεων στον δικό μας εσωτερικό δημιουργό! Με τις επιλογές που μας δίνει η IKEA μπορούμε να εμπνευστούμε, να σκεφτούμε δημιουργικά και ταυτόχρονα να δώσουμε πρακτικές λύσεις στο σπίτι μας. Έτσι οι δυνατότητές μας γίνονται απεριόριστες.