Ποινή φυλάκισης 11 χρόνων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών κάτω των 13 ετών, επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε βάρος 67χρονου Ελληνοκύπριου. Πρόκειται για άλλη μια σοκαριστική υπόθεση με θύματα δύο ανήλικα αδέλφια, ηλικίας 6 και 8 ετών, με τα αδικήματα να διαπράττονται κατά το 2016 στην κατοικία του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς τα ανήλικα παιδιά πέραν από της κακοποίησης που υπέστησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον κατηγορούμενο, ήταν παραμελημένα και ατημέλητα και από την ίδια τους τη μητέρα. Η τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», διατηρούσε κατά διαστήματα ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την όλη κατάσταση, κακοποιούσε τα δύο αδελφάκια όταν αυτά διέμεναν μαζί του, την ώρα που απουσίαζαν όλοι από την κατοικία του.

Τα γεγονότα της υπόθεσης προκαλούν φρίκη, με τον κατηγορούμενο πέραν από την κακοποίηση σε βάρος των ανήλικων, να φέρεται ότι μετέτρεπε και σε μάρτυρες της σεξουαλικής κακοποίησης που είχε υποστεί το κάθε παιδί. Δηλαδή, υποχρέωνε το ένα παιδί να παρακολουθεί την κακοποίηση που ο ίδιος προκαλούσε στο αδελφάκι του και αντίστροφα.

Οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν πως η υπόθεση καταγγέλθηκε το 2019, αφού τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να μιλήσουν για τα όσα φρικιαστικά βίωναν σε λειτουργό αρμόδιας Αρχής. Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού τον έκρινε ένοχο κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, σε 12 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Χθες, μετά την καταδικαστική απόφαση των 11 ετών που του επιβλήθηκε από τον δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα. Να σημειωθεί πως όλο αυτό το διάστημα πριν την καταδίκη, ήταν ελεύθερος με όρους.