Δυο νεαροί Ισραηλινοί επιβάτες προκάλεσαν αναστάτωση προχθές το πρωί σε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρνακα με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί επέμβαση της Αστυνομίας και να αποβιβαστούν οι νεαροί ταραξίες από το αεροπλάνο για να πραγματοποιηθεί κανονικά η πτήση.Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε πτήση της Tus Air με προορισμό το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, γύρω στις 07:10 το πρωί η διαχειρίστρια εταιρεία του διεθνούς αερολιμένα ενημέρωσε την Διεύθυνση Ασφάλειας των Αεροδρομίων ότι δυο νεαροί προκάλεσαν πρόβλημα.

Φαίνεται πως ο ένας εξ αυτών άνοιξε ένα μπουκάλι και πέταξε το πώμα σε άλλον επιβάτη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν οι δυο νεαροί, 20 και 19 ετών, αντίστοιχα, προκαλούσαν ανησυχία και δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις του πληρώματος. Ταυτόχρονα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε να μην τους κάνει δεκτούς στην πτήση.

Τελικά οι νεαροί ταραξίες με τη συνοδεία του αστυνομικού κατέβηκαν από το αεροπλάνο. Τους έγινε αυστηρή επίπληξη, απολογήθηκαν και εν συνεχεία φέρονται να προμηθεύτηκαν εισιτήρια για να αναχωρήσουν με άλλη πτήση.

Πάντως, ΜΜΕ στο Ισραήλ έδωσαν άλλες διαστάσεις στο συμβάν. Σχετικό δημοσίευμα που εντοπίσαμε έκανε λόγο για σύλληψη έξι νεαρών από το Ισραήλ, ενώ σημείωνε πως ο ένας εξ αυτών είχε πετάξει τενεκεδάκι με αναψυκτικό σε επιβάτη που καθόταν στις πίσω θέσεις του αεροπλάνου. Αρμόδια αστυνομική πηγή, διαβεβαιώνει, ωστόσο, πως δεν υπήρχε τέτοιο θέμα και ούτε κάποιος παραπονούμενος.