Το ενδεχόμενο τα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάστημα μερικών ωρών σε διαφορετικά σημεία της επαρχίας Λευκωσίας, να συνδέονται μεταξύ τους, εξετάζεται από την Αστυνομία Κύπρου.

Ο λόγος για τον άγριο καβγά που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κοινοτικό πάρκο Λυμπιών κατά τη διάρκεια συναυλίας, τον ξυλοδαρμό 30χρονου από τέσσερις κουκουλοφόρους στη 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Έγκωμη και τους δυο πυροβολισμούς κατά οχήματος στη Λακατάμια λίγες ώρες αργότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία επεισόδια διασυνδέονται κι έχουν ως πηγή τα όσα έγιναν στα Λύμπια. Δηλαδή, ότι οι εγκληματικές ενέργειες σε Έγκωμη και Λακατάμια εντάσσονται στο πλαίσιο αντιποίνων για τον ξυλοδαρμό που προηγήθηκε στην κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ενεχόμενα πρόσωπα στα τρία συμβάντα συνδέονται με οπαδικές ή/και άλλες ομάδες. Το σενάριο αυτό φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ενώ οι ενέργειες στράφηκαν εναντίον προσώπων και είναι δεδομένο ότι υπήρξαν κάποια τραυματισμοί, δεν υπήρξε κανένας παραπονούμενος/καταγγέλλοντας στην Αστυνομία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο 30χρονος, ο οποίος κτυπήθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα Δευτέρας μόλις κατέβηκε από το όχημά του σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, είχε τραύμα στο μέτωπο και βαθύ τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο πόδι, αλλά δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία άρχισε να κάνει εξετάσεις για να διαπιστώσει αν από τα δυο πρώτα περιστατικά (αυτά των Λυμπιών και της Έγκωμης) προέκυψαν τραυματισμοί, προσπαθώντας να αντλήσει πληροφόρηση από δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Αν και οι διωκτικές Αρχές εξετάζουν το πιο πάνω ενδεχόμενο, εντούτοις δεν αποκλείουν κάποιο άλλο σενάριο. Αξιολογούν και μαρτυρία που αναφέρει ότι τα όσα σημειώθηκαν στα Λύμπια προήλθαν από μια παρεξήγηση και ότι δεν υπάρχουν βαθύτερα αίτια.

Πάντως, επίσημα η Αστυνομία, δεν σχολιάζει τίποτα σε σχέση με τα πιο πάνω. Δείγμα του ότι θέλει να τηρήσει υπεύθυνη στάση από τη στιγμή που δεν υπάρχει ροή πληροφοριών για τα επίμαχα γεγονότα κι ασφαλώς ούτε παραπονούμενοι.

Τα τρία περιστατικά:

·         Το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ δυο ομάδων προσώπων, σε συναυλία στο κοινοτικό πάρκο Λυμπιών. Οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας παρουσίαζε κάποια άτομα να πετούν ακόμα και βαρέλια για να κτυπήσουν το «αντιμαχόμενο στρατόπεδο». Όταν αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, ο καβγάς είχε διαλυθεί, ενώ τους αναφέρθηκε ότι ο ιδιώτες φύλακες επέβαλαν την τάξη.

·         Στη 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ακολούθησε το περιστατικό στην Έγκωμη με τραυματία 30χρονο. Όταν κατέβηκε από το όχημά του σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας δέχθηκε επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους που κρατούσαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Κατάφερε να διαφύγει και στη συνέχεια άλλο πρόσωπο τον μετέφερε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπου κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Είχε τραύμα στο μέτωπο (σημάδι από κτύπημα) και στο πόδι, όπου καρφώθηκε αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν κατσαβίδι). Ο 30χρονος ανέφερε ότι δεν υποπτεύεται κάποιο πρόσωπο, ενώ δεν έδωσε άλλα στοιχεία.

·         Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας άγνωστος έριξε δυο πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο σε όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από οικία στη Λακατάμια. Προκλήθηκαν ζημιές στο τζάμι και στην πόρτα του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο ανήκει σε 62χρονο, αλλά χρησιμοποιείται από τον 24χρονο γιο του. Η Αστυνομία μετέβη στο σημείο στις 08:00 το πρωί μετά από πληροφορία.