Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού στις 15 Ιανουαρίου 2024, παραπέμφθηκαν χθες ο 70χρονος παππούς και ο 21χρονος εγγονός του, σε σχέση με το περιστατικό βίας που διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, όταν μαθητής επιτέθηκε σε μαθήτρια, της οποίας τράβηξε τα μαλλιά.

Ο 70χρονος και ο 21χρονος εγγονός του, εισήλθαν στη σχολική μονάδα χωρίς άδεια, με σκοπό να εντοπίσουν τον μαθητή που επιτέθηκε στη μαθήτρια. Τους δύο κατηγορούμενους -παππούς και ο μεγαλύτερος αδερφός της μαθήτριας, αντίστοιχα- φαίνεται ότι ειδοποίησε η μητέρα αφότου πληροφορήθηκε για την επίθεση από την ανήλικη κόρη της.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», ανακρινόμενοι ο 70χρονος και ο 21χρονος εγγονός του, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών μετά τη σύλληψή τους. Ανέφεραν μάλιστα πως ό,τι έχουν να πουν, θα το πουν στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 70χρονος παππούς μετέβη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον ανήλικο που επιτέθηκε στην εγγονή του αλλά και από τον Διευθυντή του σχολείου. Αφού ενημερώθηκε ότι απαγορεύεται η είσοδός, κλώτσησε την πόρτα και εισήλθε στη σχολική μονάδα όπου έσπρωξε τον Διευθυντή. Η Διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την Αστυνομία και μέλος της Ομάδας Ζ έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Την ίδια στιγμή αφίχθηκε στο σχολείο και ο 21χρονος αδελφός της μαθήτριας, ο οποίος μπούκαρε κι αυτός εντός του σχολείου και κατευθύνθηκε προς το μέρος του Διευθυντή.

Τότε ο αστυνομικός επιχείρησε να τον ηρεμήσει και να τον απομακρύνει. Όμως, ο 21χρονος επιτέθηκε στο μέλος της Δύναμης και το έσπρωξε .

Η ένταση συνεχίστηκε και τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο 70χρονος παππούς επιχείρησε να αποδεσμεύσει από τα χέρια του αστυνομικού τον 21χρονο εγγονό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί κι αυτός. Και οι δυο αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της επίθεσης κατά αστυνομικού, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης, παράνομης εισόδου εντός του σχολικού χώρου και ανησυχίας.