Aυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος η οποία συνδυάστηκε με δοχείο το οποίο περιείχε εύφλεκτη ύλη, ηταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα χαράματα σήμερα στη Γεροσκήπου. Αυτό προκύπτει από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών που έγιναν με το πρώτο φως της ημέρας στη σκηνή, ενώ οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη ή δραστών συνεχίζονται.

Η έκρηξη βόμβας που σήκωσε τις πρώτες πρωινές ώρες στο πόδι μεγάλο μέρος της Γεροσκήπου και των Κονιών, έγινε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο σε σημείο της βιοτεχνικής περιοχής στα όρια Γεροσκήπου και Κονιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 2:30πμ της Κυριακής στο όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από κατάστημα πώλησης εξαρτημάτων αυτοκινήτων της εταιρείας και το οποίο χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της. Την έκρηξη αντιλήφθηκε πρώτος υπάλληλος της εν λόγω επιχείρησης ο οποίος διαμένει σε παρακείμενο βοηθητικό χώρο και ο οποίος με τη χρήση πυροσβεστήρα έλεγξε την φωτιά που ξέσπασε μέχρι την έλευση της Πυροσβεστικής.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, σε υαλοπίνακες και στο εσωτερικό του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε και άρχισαν εξετάσεις από πυροτεχνουργούς και μέλη του ΤΑΕ Πάφου.