Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 28 Φεβρουαρίου  στη Λάρνακα παραπέμφθηκε η 35χρονη, η οποία φέρεται να έκανε χρήση πιστολιού και να διέπραξε κλοπές και διαρρήξεις, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Σε δίκη παραπέμφθηκε και ο 27χρονος φερόμενος συνεργός της. Η 35χρονη είχε καταδιωχθεί δύο φορές από την Αστυνομία, στη μία εκ των οποίων έπεσαν και πολλοί πυροβολισμοί. Τελικά εντοπίστηκε από την Αστυνομία μαζί με τον 27χρονο και στην κατοχή τους βρέθηκαν από χρυσαφικά μέχρι σκληρά ναρκωτικά. 

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν αδικήματα, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, κακόβουλη ζημιά, διάρρηξη κτηρίου, παράνομη κατοχή περιουσίας, κλεπταποδοχή, παράνομη προμήθεια, κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Τα επίδικα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου του 2024.  Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος τους έγινε στις 15 Νοεμβρίου του 2023 όταν ιδιοκτήτης πρατηρίου στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας κατήγγειλε πως οι δύο ύποπτοι διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο του, με την 35χρονη να ρίχνει με πιστόλι ένα πυροβολισμό στον αέρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του η ύποπτη ήταν τότε ετοιμόγεννη.

Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ η Αστυνομία έλαβε πληροφορίες πως η 35χρονη μαζί με τον 27χρονο συναντήθηκαν με σεσημασμένα πρόσωπα και πως έγινε ανταλλαγή απειλών και βγήκαν πιστόλια. Η 35χρονη, εν τω μεταξύ, στο μεσοδιάστημα γέννησε και το παιδί παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προκειμένου να μην συλληφθεί η 35χρονη διέμενε στο όχημά της και τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου θεάθηκε να το οδηγεί στα Λιβάδια. Εκεί καταδιώχθηκε και παρά τη ρίψη πολλών πυροβολισμών από μέλη της Αστυνομίας, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Την επόμενη ημέρα καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη εταιρείας επιδιόρθωσης αυτοκινήτων στην Αθηένου η κλοπή ενός αυτοκινήτου τζιπ από το υποστατικό του. 

Το όχημα εντοπίστηκε έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, στο οποίο διέμεναν οι δύο που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.