Ένα 34χρονο μόνιμο κάτοικο Πάφου συνέλαβε χθες στο οδόφραγμα Λήδρας στη Λευκωσία η Αστυνομία, την στιγμή που επιχειρούσε να περάσει στα κατεχόμενα. Όπως διαπιστώθηκε εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διερευνόμενη υπόθεση διάρρηξης σε κατοικία στην Πάφο τον περασμένο μήνα.

Η καταγγελία είχε γίνει συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου από 47χρονη κάτοικο Πάφου και σύμφωνα με αυτήν τη συγκεκριμένη μέρα ήχησε το σύστημα συναγερμού διαμερίσματος το οποίο ανήκει στην αδερφή της και η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό. Η 47χρονη μετέβη στο διαμέρισμα και όπως διαπίστωσε αυτό ήταν παραβιασμένο και είχε μετακινηθεί το χρηματοκιβώτιο,  αλλά με την άφιξη της ο δράστης το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή.

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία στην περιοχή εντόπισε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, το οποίο φαινόταν να ενοικιάστηκε από 34χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Το πρόσωπο αυτό θεάθηκε στο κύκλωμα παρακολούθησης του διαμερίσματος.

Το όχημα ενοικιάσεως μεταφέρθηκε στην Αστυνομία Πάφου, ερευνήθηκε και εντός αυτού βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και περιουσία για την οποία δημιουργήθηκε υποψία ότι είναι κλοπιμαία.

Εναντίον του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη, παράνομη κατοχή περιουσίας, και για κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και καταζητείτο.

Ο 34χρονος παρουσιάστηκε το απόγευμα χθες στο οδόφραγμα Λήδρας στη Λευκωσία με σκοπό να μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές, συνελήφθη ωστόσο και τέθηκε υπό κράτηση.

Σε άλλα συμβάντα του αστυνομικού δελτίου στην Πάφο, ένας 37χρονος ισραηλινός και ένας 35χρονος ομογενής συνελήφθησαν από την Αστυνομία για διερευνόμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Όπως διαπιστώθηκε μετά τις συλλήψεις, εναντίον του πολίτη του Ισραήλ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη που καταγγέλθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Το όχημα που οδηγούσε ο 37χρονος ανακόπηκε το βράδυ της Δευτέρας και εντός του εντοπίσθηκαν διαρηκτικά εργαλεία.  

Στην δεύτερη περίπτωση μέλη της τροχαίας Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο τον 35χρονο που οδηγούσε μοτοσικλέτεα και διαπιστώθηκε ότι η μηχανή είχε καταγγελθεί από τον ιδιοκτήτη της ότι είχε κλαπεί. Συνελήφθη και αυτός και τέθηκε υπο κράτηση.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται.