Μια καλοστημένη παγίδα φαίνεται πως έστησε σε βάρος Ελληνοκύπριου πρώην ποδοσφαιριστή και γυναίκας δικηγόρου από τη Λεμεσό, ο 32χρονος ύποπτος «επενδυτής» ο οποίος ήθελε να γίνει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 6 ημερών. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις τόσο από τον πρόεδρο της ΕΝΠ όσο και από υπεύθυνο συγκεκριμένης εταιρείας καθώς και άλλων προσώπων που αναφέρονται στις καταθέσεις. Επίσης, αναμένεται να ληφθούν 23 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, ο 32χρονος αφού παραδόθηκε στις Αρχές, ανέφερε αρχικά ότι έχει αποδείξεις για να ξεκαθαρίσει τη θέση σου, ωστόσο, ανακρινόμενος γραπτώς παραδέχθηκε ότι έλαβε χρηματικό ποσό από τους δύο παραπονούμενους, λέγοντας ότι το διέθεσε για προσωπικές οφειλές που είχε και για αγορά αυτοκινήτου. Οι ισχυρισμοί του θα διερευνηθούν από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα γεγονότα τα οποία παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ο παραπονούμενος, πρώην ποδοσφαιριστής, σε καταγγελία του στις 19/1 ανέφερε ότι αρχές Δεκεμβρίου 2023 δέχθηκε μήνυμα σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συγκεκριμένο πρόσωπο, ο οποίος του ζητούσε να συναντηθούν για να μιλήσουν επαγγελματικά για το ποδόσφαιρο. Αφού αντάλλαξαν τηλέφωνα, σε συνομιλίες που είχε ο ύποπτος με τον παραπονούμενο, του εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει την ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, για να γίνει πρόεδρος της.

Μεταξύ άλλων, ο 32χρονος είχε αναφέρει στον παραπονούμενο ότι σύντομα θα λάμβανε πέραν των 16 εκατ. ευρώ και μέρος των χρημάτων αυτών, θα τα επένδυε στην ομάδα της ΕΝΠ. Επίσης, φέρεται να είπε ότι ανέμενε έγκριση δανείου από τράπεζα και θα επένδυε στην ομάδα το ποσό των €300.000.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πέραν των πιο πάνω ο 32χρονος διαβεβαίωνε τον παραπονούμενο ότι είχε μετοχές σε εταιρεία θείου του στην Αφρική και ότι θα του επέστρεφε τα χρήματα που θα του δανείσει. Μάλιστα, για να πειστεί ο πρώην ποδοσφαιριστής για την οικονομική επιφάνεια του 32χρονου, ο τελευταίος του έστειλε φωτογραφία όπου φαίνονταν λογότυπα τράπεζας καθώς και βεβαίωση ότι το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ, θα γινόταν έμβασμα σε λογαριασμό του σε κυπριακή τράπεζα.

Έστειλε ποδοσφαιριστή για μεταγραφή και ανακάλυψε την παγίδα

Ο παραπονούμενος πείστηκε από τα λεγόμενα και τις προθέσεις του υπόπτου και του έδωσε το ποσό των €36.500, χωρίς ωστόσο να λάβει απόδειξη. Να σημειωθεί ότι κάποιες μεταφορές χρημάτων έγιναν μέσω REVOLUT. Δεν έφταναν όλα αυτά, ο παραπονούμενος στις 16/01 έστειλε ποδοσφαιριστή για να υπογράψει μεταγραφή στην ΕΝΠ και τότε εκεί ενημερώθηκε από μέλη της ομάδας ότι η μεταγραφή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν ξεκαθάριζαν οι επιταγές που έδωσε ο 32χρονος ύποπτος στην ομάδα.

Να σημειωθεί ότι ο παραπονούμενος επικοινώνησε με τον ύποπτο και του είπε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με αρμόδιο πρόσωπο τράπεζας, έτσι ώστε να γίνει τηλεφωνική τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου της ΕΝΠ, του υπόπτου και του υπαλλήλου της τράπεζας για να ενημερωθούν για την πορεία του δανείου που θα λάμβανε ο ύποπτος από την Τράπεζα και το οποίο θα επένδυε στην ομάδα. Τότε, ο 32χρονος τους παρουσίασε ως υπάλληλο, μια γυναίκα η οποία κατά την τηλεφωνική διάσκεψη που είχαν, παρουσιαστηκε ως Κατερίνα Ιωάννου.

Κατά την τηλεφωνική διάσκεψη ο παραπονούμενος και πρώην ποδοσφαιριστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα αυτή δεν γνώριζε τις διαδικασίες και άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι έπεσε στην παγίδα του 32χρονου.

Να σημειωθεί ότι από έρευνα που έγινε στη συγκεκριμένη τράπεζα διαπιστώθηκε ότι τέτοιο πρόσωπο με το όνομα Κατερίνα Ιωάννου δεν εργοδοτείται και ούτε ο 32χρονος είχε αποταθεί για δάνειο.

Εξαπάτησε δικηγόρο με πρόφαση τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Ο 32χρονος φέρεται να εξαπάτησε και γυναίκα δικηγόρο από τη Λεμεσό λέγοντάς της ότι αγόρασε ποδοσφαιρική ομάδα και ήθελε δικηγόρο για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Ο ύποπτος μετέβη στο γραφείο της παραπονούμενης και της παρουσίασε σχετικό συμβόλαιο με το οποίο θα αγόραζε την ομάδα της ΕΝΠ. Της παρουσιάστηκε ως ασφαλιστής ενώ επιπρόσθετα της ανέφερε ότι περιμένει να πάρει πολλά εκατομμύρια από τον θείο του στη Νότια Αφρική ο οποίος δεν έχει παιδιά.

Όταν η παραπουνούμενη διαπίστωσε ότι ο ύποπτος είχε επαφές τόσο με τον πρώην ποδοσφαιριστή άλλα και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και έτσι πείστηκε για τις προθέσεις του.

Στις 29/12/2023 η δικηγόρος μαζί με τον ύποπτο μετέβησαν στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει δάνειο για να αγοράσει την ομάδα της ΕΝΠ. Η τράπεζα στην παρουσία της δικηγόρου, δεν ενέκρινε δάνειο στον 32χρονο, αφού δεν είχε κάτι να υποθηκεύσει. Ο ύποπτος τότε ζήτησε από τη δικηγόρο το ποσό των €10.000 το οποίο θα της επέστρεφε εις διπλούν όταν θα έπαιρνε το ποσό των €200.000 ως χορηγία από συγκεκριμένη εταιρεία. Μετά από λίγες ημέρες η δικηγόρος πεπεισμένη από τα όσα της είπε ο ύποπτος, του έδωσε τα χρήματα σε μετρητά έναντι σχετικού συμφωνητικού. Η ίδια ωστόσο άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ρώτησε τον ύποπτο για τα χρήματα που θα έπαιρνε από τον θείο του από τη Νότια Αφρική με τον τελευταίο να της λέει ότι έμαθε για τα χρήματα όταν πήγε στο σπίτι του κάποιος δικηγόρος με το όνομα Γιάννης από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ο οποίος έδωσε στον ύποπτο έγγραφα που έλεγαν ότι εξασφάλισε μετοχές αξίας 16 εκ. ευρώ από τον θείο του. Από έρευνα που έγινε στο εν λόγω δικηγορικό γραφείο, ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανέφερε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ότι ποτέ δεν είχε το δικηγορικό γραφείο τέτοια υπόθεση και πως δεν γνωρίζει τον ύποπτο και ουδέποτε τον συνάντησε.