Ύποπτος για οκτώ συνολικά υποθέσεις εμπρησμών υποστατικών και οχημάτων, είναι 44χρονος από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να δρούσε με τον δικό του τρόπο.

Περνούσε και βιντεογραφούσε τους στόχους με το κινητό του και λίγες ώρες αργότερα συνέβαιναν οι εμπρησμοί. Ο 44χρονος τελούσε υπό κράτηση από την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτος για τρεις υποθέσεις εμπρησμών. Ωστόσο, μετά από εξετάσεις, αυτός φέρεται από την αστυνομία να συνδέεται με άλλες πέντε.

Σήμερα ο ύποπτος οδηγήθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο ως ύποπτος για τις πέντε νέες υποθέσεις και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας Κώστα Παπαγεωργίου, από τα ευρήματα των ανακριτών, φαίνεται ότι για τρεις υποθέσεις εμπρησμών, ο ύποπτος προέβαινε σε βιντεογράφηση ή/και φωτογράφηση των οχημάτων, οικιών και χώρων, όπου μετά την παρέλευση κάποιων ωρών σημειώνονταν οι πιο πάνω εμπρησμοί, ενώ σε άλλη υπόθεση η βιντεοσκόπηση γίνεται λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό οχήματος.

Επίσης, ανέφερε, εντοπίστηκε αρχείο βίντεο και όσον αφορά άλλη υπόθεση, όπου φαίνεται ο ύποπτος στις 15/04/2024 να περνά έξω από συνεργείο οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του και να κρατά στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο στραμμένο προς το συνεργείο αυτοκινήτων, στο οποίο τέθηκε εμπρησμός ξημερώματα στις 16/04/2024. Το γεγονός αυτό καταγράφηκε και σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που παραλήφθηκε από την σκηνή.

Οι τρεις πρώτες υποθέσεις αφορούσαν εμπρησμό 12 αυτοκινήτων που βρίσκονταν σε συνεργείο στη Λευκωσία, καθώς και δύο υποστατικών –μίας καφετέριας και ενός καφεστιατορίου– επίσης στη Λευκωσία.

Οι νέες υποθέσεις αφορούν στον εμπρησμό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας άντρα ηλικίας 43 ετών, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα στις 05 Νοεμβρίου, 2023, στη Λευκωσία, με τη φωτιά να επεκτείνεται και να προκαλεί ζημιές και σε άλλα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Στον εμπρησμό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 55χρονου, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα στις 20 Νοεμβρίου, 2023, στην Αγλαντζιά,

Στον εμπρησμό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 68χρονου, λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα στις 26 Νοεμβρίου, 2023, στον Στρόβολο,

Στον εμπρησμό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας γυναίκας ηλικίας 47 ετών, λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα στις 10 Ιανουαρίου, 2024, στην Έγκωμη,

Στον εμπρησμό αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας άντρα ηλικίας 50 ετών, λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα, στις 24 Μαρτίου, 2024, στο Παλιομέτοχο.

Ο ύποπτος κατόπιν συμβουλής από δικηγόρο δεν ανάφερε οτιδήποτε.