Έξι από τους συνολικά εννέα υπόπτους που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας για την απόπειρα φόνου του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι»), θα τελούν υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών, μετά από απόφαση της Δικαστού Μαρίας – Άννας Στυλιανού.

Ταυτόχρονα, η Επαρχιακός Δικαστής Λευκωσίας αποφάσισε όπως μείνουν ελεύθεροι οι τρεις άλλοι ύποπτοι, δυο Ελληνοκύπριοι και ένα πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής. Πρόκειται για τους υπόπτους υπ΄ αριθμόν 2, 3 και 8, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Στέλιο Χριστοδούλου, Σάββα Μάτσα και Αλέξανδρο Σαουρή, αντίστοιχα.

Όπως προκύπτει από την αιτιολογημένη ετυμηγορία της Δικαστού, έκρινε πως τα όσα ανέφερε ο πληροφοριοδότης στην Αστυνομία στη βάση των οποίων έγιναν οι συλλήψεις, υποστηρίζονται και από τα ευρήματα που προέκυψαν από την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και έρευνας στις οικίες των υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για προσωποκράτηση των εννέα συλληφθέντων σε σχέση με την υπόθεση, αποκαλύπτει πως η Αστυνομία εντάσσει την υπόθεση στη ρευστή κατάσταση που δημιουργήθηκε από το περασμένο Φθινόπωρο σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της νύχτας. Πιο συγκεκριμένα, με τη δολοφονία δυο προσώπων περί τα τέλη του 2023 και τις μετέπειτα ενέργειες που γίνονται με στόχο την αρχηγία εγκληματικών ομάδων.

Βάσει των όσων παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, ο 45χρονος Ι.Ι. (1ος ύποπτος) ανέλαβε την αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία μετά τη δολοφονία άλλου προσώπου τον περασμένο Οκτώβριο και ήρθε σε σύγκρουση με τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου. Οι δυο φέρονται να αντάλλαξαν απειλές ότι θα εξοντώσει ο ένας τον άλλον.