Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τα τρία γνωστά πρόσωπα 32, 46 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εκβίασης, απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή και απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που σημειώθηκε στις 30/04/2024 σε κατοικία στην επαρχία Λάρνακας.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα με δικαστικά εντάλματα και φέρονται να εμπλέκονται στη ρίψη αμυντικής χειροβομβίδας σε αυλή οικίας στο Μενεού. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν ζημιές στην οικία, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο.

Οι τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να κατονομάστηκαν ως τα πρόσωπα που απειλούσαν ζεύγος που διέμενε στην κατοικίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία οι τρεις φέρονται μέσω απειλών και εκφοβισμού να αξίωσαν σε διαφορετικές περιπτώσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μεγάλο χρηματικό ποσό από τους ιδιοκτήτες της κατοικίας.